„Am crezut că totul va fi bine, că nu va mai exista crimă”

Am crezut într-o pace eternă, am făcut o diplomaţie fără perspectivă şi am crezut, am ascuns răul care exista în această perioadă şi am crezut că totul va fi bine, nu va mai exista crimă, nu va mai exista război şi că lucrurile vor merge spre un progres pentru care nu  trebuie să facem nici jertfe şi nici să acţionăm.

Citeste si: Oraș din Lugansk, încercuit complet de trupele ruse

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Răul poate să se banalizeze, răul se poate banaliza nu pentru că este ceva banal, ci pentru că poate fi făcut de oameni care la un moment dat nu înţeleg mersul lumii, care sunt robi ai unui sistem care în faţa problemelor evadează în ură. Ura, câteodată este o emoţie mai puternică care uneori uneşte mai mult decât iubirea(...) ”, a declarat Vasile Dîncu.

România nu ar trebui să sprijine Ucraina

”Astăzi ne dăm seama tot mai mult că indiferenţa poate să ucidă. Ne lovim de o teorie care a apărut despre neutralitate. Primesc zilnic zeci de mesaje să nu sprijinim Ucraina pentru că nu este treaba noastră, că de ce să intrăm noi într-un conflict.

Este treaba noastră a fiecăruia. Sigur că totalitarismele au greşit atunci când au construit vinovăţii colective, găsind duşmani comuni, dar astăzi putem să spunem un singur lucru: nu suntem toţi vinovaţi, dar suntem toţi responsabili ”, a declarat Vasile Dîncu.

Citeste si: Un bărbat a fost reținut după ce a lovit cu pumnul un poliţist care a intervenit pentru a aplana un scandal

Vasile Dîncu a participat, vineri, la deschiderea Sinagogii din Cetate, de la Timişoara, după ce au fost făcute unele lucrări de restaurare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si