Când a devenit senator, medicul Leon Dănăilă a trecut în declarația de avere venituri totale de 141.060 de lei, din care puțin peste 2.000 de lei reprezenta indemnizația de senator pentru cele două luni din 2016 de când preluase mandatul. Ca medic la Institutul de Neurologie și Boli Neurovasculare, venitul acestuia fusese de 54.071 de lei, restul sumei provenind din indemnizația de academician și cea de membru al Academiei de Științe Medicale.

În 2018, când și-a completat declarația de avere de la Senat, Leon Dănăilă avea un venit total de 272.238 de lei, mare parte din creștere provenind din salariul său de parlamentar, 87.324 de lei. Ei bine, în declarația completată în 2019, veniturile totale ale lui Leon Dănăilă ajunseseră la 453.321 de lei, adică peste 180.000 de lei în plus față de anul anterior. Principalele două surse de venit suplimentar pentru Leon Dănăilă au fost majorarea salariilor medicilor (de la 54.000 de lei în 2016,  la 223.000 de lei în 2018), dar și creșterea indemnizației de senator (87.324 de lei în 2017, la 120.036 de lei în 2018).

Cumva, creșterile de salarii ale medicilor, dar și ale parlamentarilor, a dus la mărirea substanțială a veniturilor celui despre care s-a spus că este medicul cel mai sărac de la noi, prin prisma performanțelor sale. Astfel, de când a ajuns parlamentar și până acum, veniturile lui Leon Dănăilă au crescut cu 312.261

de lei, ceea ce înseamnă în euro o creștere de peste 65.000 de euro pe an, triplu față de anul în care a candidat. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Leon Danaila, geniul neurochirurgiei romanesti: "La noi nu-ti da nimeni, nimic. Pe mine, saracia ma incurca sa fac cercetare"

Citeste si: Leon Danaila a fost amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii din cauza unor declaratii homofobe

Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă, considerat cel mai sărac medic, merge cu metroul

 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Leon Dănăilă este unul dintre cei mai mari neurochirurgi din România, are zeci de ani de experiență, a făcut circa 40.000 de operații și, cu toate acestea, spune că este cel mai sărac medic din lume. Cel puțin așa spunea Leon Dănăilă atunci când candida la Senat, în 2016 și asta pentru că în acel an câștigase în total 54.000 de lei ca medic, ceea ce însemna puțin peste 4.500 de lei pe lună.   Acum, deși este senator, Leon Dănăilă mai practică medicina și spune că la cei 87 de ani ai săi încă operează pe creier, fără ochelari.

”Mie mi-a plăcut medicina de mic. Am spus: eu mă fac medic şi împotriva părinţilor, şi împotriva directorului şcolii, am luptat împotriva tuturor. Am spus: eu mă fac bine să vindec oamenii, asta mi-am dorit”, explica neurochirurgul Leon Dănăilă.

”Am economii de 130.000 de lei, casa am vândut-o, pământ nu am. Casa e vândută, vă arăt documentul, a trebuit să public o carte, are 1.000 de pagini, e scrisă în engleză, se vinde în toată lumea”, spunea medicul despre ”averea” sa în momentul în care a impresionat o țară întreagă după ce a fost fotografiat în timp ce se ducea la serviciu cu metroul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si