Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a menționat ce se va întâmpla cu pensiile românilor în perioada ce urmează. Noul ministru susține că pensionarii cu venituri mici vor avea parte de majorări.

Iată ce se se va întâmpla în următoarea perioadă!

Pensiile românilor, în continuă creștere

„Analizând jaloanele din PNRR și condiționările, prin noua lege vom avea următoarele principii: diferența de stagiu complet, toate veniturile pentru contribuții la stat, indemnizație socială și pensii pe contributivitate, o echilibrare pentru condițiile speciale și deosebite de muncă, perspectiva ieșirii la pensie la vârsta egală, egalizare care

se va face treptat până în 2035, posibilitatea de a continua activitatea de muncă și după vârsta de 65 de ani și o serie de bonificații la pensie.  

Citește și: Ei sunt românii care se pot pensiona mai devreme cu doi ani. Nu există penalizări pentru această categorie

Cel mai important aspect pe care românii trebuie să îl știe este că avem în atenție reorganizarea pensiilor. În primul rând, pentru cei care au pensii mici, aceștia trebuie să beneficieze de o creștere. Este important de știut că vom avea o creștere a indemnizației minime astfel încât să avem pensionari cu venituri mai bune”, a declarat ministrul Muncii la  România TV .   

Veniturile pensionarilor cresc! Ce se va întâmpla cu pensiile românilor în următoarea perioadă? Anunțul Ministrului Muncii

Veniturile pensionarilor cresc! Ce se va întâmpla cu pensiile românilor în următoarea perioadă? Anunțul Ministrului Muncii

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Simona Bucura Oprescu a menționat variantele luate în calcul ale veniturilor românilor, în conformitate cu noua lege a pensiilor.

„Este important ca pensionarii să știe că sunt două posibilități de când va intra în vigoare noua lege. Vom discuta informația imediat după ce va fi luată decizia politică.  Știu că românii sunt nerăbdători și că vor să venim cu cifre. Trebuie să ne grăbim, noi înțelegem că, cu cât finalizăm mai repede, prin efort comun, românii vor avea mai mulți bani în final.

Vă asigur că venim cu toate reformele la timp!”, a mai spus ministrul. 

Noul ministru al Muncii afirmă că instituția statului, Ministerul Muncii, va face tot posibilul ca românii să se bucure de o nouă lege a pensiilor, fără inechități.

„Echipa de la Ministerul Muncii va face tot ce îi stă în putere astfel încât românii să se bucure de o nouă lege a pensiilor care să genereze echitate, dar și să aducă fiecărui român stabilitate și ideea unei pensii cel puțin decente.  

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit brutal- radioimpuls.ro

Citește și: Sumele românilor pe care le primesc după ce au ieșit la pensie în Germania. Peste 2,9 milioane de pensii au fost plătite cetățenilor străini

Toate aceste acte normative nu pot fi făcute fără partea de sustenabilitate. Deci, există trei variante pe legea pensiilor, pe fiecare dintre ele Banca Mondială ne pregătește și un impact. Toate aceste simulări sunt pentru momentul în care noua lege a pensiilor va intra în vigoare”, a mai spus ministrul Muncii. 

Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2024 cu pensiile?

Simona Bucura Oprescu a vorbit despre majorarea pensiilor începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Ministrul Muncii susține că există două scenarii puse în dezbatere.

„Avem două scenarii posibile, acestea sunt în funcție de când va fi valabilă noua lege a pensiilor. Și anul acesta am avut o indexare de 12% în ceea ce privește pensiile. Este drept că aceasta se calculează raportându-se la inflația de anul anterior, dar sunt prioritatea, noastră, grija noastră și indiferent cum ar fi aceștia vor avea și anul viitor o formă de ajustare a pensiei cu inflația și puterea de cumpărare și situația economică din țară”, a mai adăugat Simona Bucura-Oprescu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si