VERDE pentru metroul spre Otopeni! Când încep lucrările

Comisarul european Corina Crețu a aprobat, miercuri alocarea a peste 517 milioane de euro pentru proiectul "Construcția liniei de metro 6 (1 Mai-Tokyo)". Magistrala de metrou a fost inclusă de autoritățile române în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

G.S., miercuri 13 februarie 2019 , 15:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Locuitorii din capitala României vor ajunge mult mai repede în zona de nord a Bucureștiului grație unei investiții de peste o jumătate de miliard de euro din Fondul de coeziune. Acest proiect finanțat prin politica de coeziune va îmbunătăți în mod concret viața de zi cu zi a celor 1,8 milioane de locuitori ai Bucureștiului, care vor beneficia astfel de servicii de transport urban mai bune. Sper ca până în 2023 – care este termenul prevăzut pentru implementarea proiectului pe care l-am aprobat astăzi – autoritățile române să găsească soluții pentru finalizarea magistralei M6, astfel încât să se poată circula pe noua linie de metrou de la 1 Mai până la Aeroportul Internațional Otopeni', a declarat comisarul european pentru politica regională Corina Crețu referitor la proiect.

Citeste si: Tânără mama, gest halucinant după ce și-a ucis băiețelul într-un mod cumplit! Polițiștii au fost șocați de descoperire: Erau bucăți din copil în casa

Cofinanțarea cu fonduri europene este destinată construirii unui tronson de șase kilometri din linia de metrou din totalul de peste 14 kilometri, cât urmează să aibă magistrala de metrou M6 – Gara de Nord – Aeroport „Henri Coandă” Otopeni, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Magistrala va asigura legătura cu linia de metrou M4 (Gara de Nord – Lac Străulești). De asemenea, proiectul prevede construcția a șase noi stații de metrou subterane între zona 1 Mai și complexul comercial Băneasa, unde urmează să fie amplasată stația Tokyo , dar și achiziționarea a 12 garnituri de metrou, fiecare cu câte șase vagoane.

Citeste si: Toată lumea îl știa liniștit, dar când au auzit de ce a fost capabil s-au îngrozit! E cumplit cum Eugen, un cântăreț bisericesc, și-a torturat și ucis viitoarea soție!

Potrivit sursei citate, lucrările pentru magistrala de metrou M6, secțiunea 1 Mai – Tokyo, sunt programate să înceapă în a doua parte a acestui an.

Sursa: Libertatea

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si