Senatorul român infectat cu CORONAVIRUS aruncă bomba: „Am luat de undeva acest virus...”

Senatorul PNL Vergil Chiţac susţine că este atacat şi acuzat de iresponsabilitate de oameni care nu cunosc toate datele, spunând că a primit pe data de 9 martie, informarea de la NATO, în care era anunţat că unul din membrii delegaţiei participante la summit-ul de la Bruxelles de la jumătatea lunii februarie a fost diagnosticat cu coronavirus. El a afirmat că a luat legătura cu un medic care i-a spus să se izoleze la domiciliu, ceea ce spune că a şi făcut începând de luni seara. Chiţac precizează că nu a fost şi nu este un om iresponsabil.

G.B., vineri 13 martie 2020 , 18:18

Senatorul român infectat cu CORONAVIRUS aruncă bomba
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Chiţac a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care arată că, deşi informarea trimisă de NATO privind confirmarea unui caz de coronavirus la summitul de la Bruxelles a fost trimisă pe data de 6 martie, el a intrat în posesia acelui document pe data de 9 martie.

Senatorul român infectat cu CORONAVIRUS aruncă bomba

Senatorul român infectat cu CORONAVIRUS aruncă bomba: „Am luat de undeva acest virus...”

“Sunt atacat şi acuzat de iresponsabilitate în media de oameni care nu cunosc toate datele şi se hazardează să facă presupuneri nefondate.
După participarea mea la summit-ul de la Bruxelles (17-19 februarie), secretariatul general al Adunării NATO a transmis pe data de 6 martie o înştiinţare către Senatul României, conform căreia unul dintre membrii delagaţiei franceze a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Numai că eu am primit acel document abia luni, pe 9 martie! Timp de 3 zile nu am ştiut nimic despre acest lucru!”, a postat senatorul PNL pe pagina sa de Facebook.

El a revenit apoi şi într-o altă postare a făcut o cronologie a zilei de 9 martie.

Senatorul român infectat cu CORONAVIRUS aruncă bomba

“În jur de ora 14:30, am citit atât informarea primită de la NATO cât şi mailul de mai jos, în care mi se explică faptul că delegatul francez cel mai probabil s-a infestat pe data de 23, adică după patru zile de la întâlnirea noastră. Imediat, am luat legătura cu un medic care s-a interesat la Institutul Matei Balş, am explicat situaţia, şi mi-a spus că, având în vedere lipsa simptomelor specifice la 19 zile după summit, pot sta liniştit”, a explicat senatorul PNL.

Citeste si: Senatorul Vergil Chiţac şi soţia sa, confirmaţi cu coronavirus, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa fără izoletă

El a mai spus că tot luni, după ora 17, acelaşi medic a revenit cu un telefon şi i-a transmis că dacă are simptome specifice să meargă la spital, iar dacă nu are, să meargă în izolare la domiciliu şi dacă situaţia se agravează să se adreseze medicilor specializaţi. Chiţac spune că de luni seara a rămas la domiciliu.

Citeste si: 400 de femei, suspecte de coronavirus: Toate s-au întâlnit cu Vergil Chițac

Senatorul român infectat cu CORONAVIRUS aruncă bomba

Citeste si: Peste un milion de romani plecati in Peninsula, se tem pentru vietile lor din cauza coronavirusului!

“Acum, este clar că am luat de undeva acest virus. De unde, nu îmi pot explica. Rog frumos presa să informeze corect opinia publică. Nu sunt şi nu am fost niciodată un om iresponsabil”, a mai transmis Chiţac.

Citeste si: Nicuşor Dan a cerut să fie testat, după ce a participat la şedinţa conducerii liberale la care a fost prezent şi senatorul Chiţac, diagnosticat cu coronavirus

El a mai precizat că nu a hotărât cum să fie transportat la spital, el nefiind adus în izoletă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

“Transportul la spital este în sarcina exclusivă a serviciilor de ambulanţă. Nu am hotărât eu cum să fiu transportat la spital. M-am supus, ca orice cetăţean, indicaţiilor echipajului” a mai spus Vergil Chiţac.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si