Veste bună pentru angajații care lucrează de acasă. Ar putea primi 400 de lei în plus!

Angajații care lucrează de acasă primesc o veste excelentă de la Guvern. Potrivit unei legi care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, angajatorii le pot da telesalariaților suma lunară de 400 de lei pentru a-și acoperi cheltuielile cu utilitățile, iar banii vor fi deduși și taxele și impozitele datorate de firme la stat.

Author: Razvan Ilie marți 05 ianuarie 2021 , 15:49

Firmele vor putea oferi aceşti bani angajaților care lucrează de acasă fără documente justificative din partea beneficiarilor[Sursa foto: Honolulu Star]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Banii primiți de angajați trebuie să acopere costurile cu electricitatea, încălzirea, apa rece și caldă, abonamentul de internet sau achiziția mobilierului și a echipamentelor de birou.

Pentru ca aceste cheltuieli să fie eligibile, trebuie respectate limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern și să nu depășească un plafon lunar de 400 lei

corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfășoară activitate în regim de telemuncă.

Citeste si: Impozite de 5 ori mai mari din acest an pentru anumite proprietăți

Firmele vor putea oferi aceşti bani angajaților care lucrează de acasă fără documente justificative din partea beneficiarilor, iar sumele acordate nu sunt impozabile, nu se cuprind în baza de calcul pentru contribuţii sociale și sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.

Ce spune textul legii 296/2020

Toate modificările sunt prevăzute în Legea 296 din decembrie 2020 și schimbările operate la Codul Fiscal au fost deja publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit legii, la articolul 76 din Codul Fiscal, alineatul (4), după litera v) se introduc două noi litere, literele w) şi y), cu următorul cuprins:

"w) sumele acordate angajaţilor care desfăşoară activităţi în regim de telemuncă pentru susţinerea cheltuielilor cu utilităţile la locul în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apă şi abonamentul de date, şi achiziţia mobilierului şi a echipamentelor de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfăşoară activitate în regim de telemuncă. Sumele vor fi acordate fără necesitatea de prezentare a documentelor justificative;

y) acoperirea costurilor cu testarea epidemiologică şi/sau vaccinarea angajaţilor pentru împiedicarea răspândirii bolilor care pun în pericol sănătatea angajaţilor şi cea publică".

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si