Veste buna pentru politisti! Se modifica legea pentru cei care lucreaza in Ministerul Afacerilor Interne

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, luni, sedinta Comisiei de dialog social pentru discutarea propunerilor MAI de modificare a legislatiei privind asigurarea despagubirilor de viata, sanatate si bunuri ale politistilor.

Author: L. S. marți 18 septembrie 2018 , 08:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Oficialii de la Interne transmit ca printre propunerile MAI se numara acordarea de despagubiri pentru a acoperi contravaloarea cheltuielilor legate de asigurarea tratamentului medical si pentru politistii invalizi, respectiv politistii raniti care au fost declarati inapt pentru serviciul politienesc si care au fost incadrati intr-un grad de invaliditate de catre comisiile de expertiza medico-militare, ca urmare a ranirii suferite.

In prezent, nu este prevazuta in mod expres acoperirea acestor cheltuieli medicale efectuate dupa incetarea raporturilor de serviciu.

Printre cheltuielile care vor fi acoperite se numara cele legate de asistenta medicala efectuata in unitati sanitare publice din tara, cazare si masa in unitatea medicala respectiva, medicamente si dispozitive medicale, transport dus-intors pana la/ de la unitatea medicala pentru politistul ranit si un insotitor al acestuia.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

In situatia in care politistul ranit nu poate fi tratat in institutii sanitare publice din tara, in baza unui referat intocmit de catre o comisie multidisciplinara constituita prin dispozitie a directorului Directiei Medicale, ministrul afacerilor interne poate aproba acordarea de despagubiri care sa acopere toate cheltuielile realizate in unitati sanitare private din tara sau unitati sanitare din strainatate.

De noile prevederi vor beneficia si politistii invalizi, respectiv politistii raniti, care au fost clasati inapt pentru serviciul politienesc si care au fost incadrati intr-un grad de invaliditate anterior intrarii in vigoare a propunerilor MAI, cheltuielile acoperite fiind cele efectuate dupa intrarea in vigoare a HG.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si