Veste excelentă pentru sute de mii de români. Klaus Iohannis a semnat legea

Klaus Iohannis a promulgat pe 2 iulie, respectiv 3 iulie, legile de debirocratizare iniţiate de USR: Legea 102/2020 şi Legea 108/2020.

R.B., marți 07 iulie 2020 , 10:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prima dintre ele prevede că orice român va putea în sfârşit să-şi deschidă a doua firmă fără să trebuiască să pună o rudă cu 0.01% în firmă. Legea respectivă elimină obligaţia de a cere permisiunea vecinilor pentru a avea adresa de corespondenţă a firmei într-o locaţie în care nu va exista activitate economică. Se elimină şi nevoia de a face delimitări pe camere pentru sediul social.

Citeste si: Orban, în fața Parlamentului: „ Noi l-am găsit în funcţie pe directorul Unifarm” - VIDEO

Legea USR 108/2020 elimină aproape un milion de hârtii inutile şi economiseşte tot atâtea drumuri. În prezent, antreprenorii trebuie să depună fie la registrul comerţului în persoană, fie în faţa unui notar, o declaraţie prin care identifică beneficiarii reali ai firmei. Aceasta este o obligaţie anuală, indiferent dacă există sau nu schimbări în componenţa firmei. Neîndeplinirea acestei obligaţii poate atrage sancţiunea unei amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei. USR a eliminat obligativitatea declaraţiei anuale dacă nu intervin modificări în componenţa firmei. Nu declarăm anual că nu s-a schimbat nimic. De asemenea, dispare această obligaţie în cazurile unde statul cunoaşte deja tot acţionariatul, cum este cazul la firmele compuse exclusiv din persoane fizice.

Citeste si: Iohannis: „Criza traversată a avut un impact puternic asupra profesiilor liberale”

În România sunt înregistrate aproape un milion de companii, iar aproape 99% din ele sunt SRL-uri. Dintre acestea, 62% (puţin peste 600.000), sunt SRL-uri cu asociat unic persoană fizică, care în mod firesc este beneficiarul real al firmei, scrie capital.ro.

Citeste si: Klaus Iohannis vine în sprijinul educației online! Fiecare elev va avea „la cerere” laptop sau tabletă. Legea promulgată azi


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si