Veste-șoc! Premierul și-a anunțat demisia. Ce l-a determinat până la urmă să facă acest des

Veste-șoc de la Guvern! A anunțat că demisionează, marți seara! Premierul a luat această decizie după ce împotriva sa Opoziția a decis să depună o moțiune de cenzură.

M. P., miercuri 19 decembrie 2018 , 11:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul belgian, Charles Michel, a anunţat marţi seara demisia guvernului său de centru-dreapta, la nouă zile după demisia unor miniştri naţionalişti flamanzi, care s-au opus ca Belgia să susţină Pactul global al ONU privind migraţia, relatează AFP, citat de Agerpres.

Premierul și-a dat demisia după ce Opoziția a depus o moțiune de cenzură împotriva sa

El a spus că a constatat că apelurile sale nu au convins.

“Înţeleg că nu am fost auzit. Respect deciziile şi iau notă de această situaţie. Deci, am luat decizia de a-mi prezenta demisia şi intenţia mea este să merg imediat la rege", a anunţat premierul după o dezbatere în cadrul Camerei şi sub ameninţarea unei moţiuni de neîncredere, depusă de către stânga.

Partidul de extremă dreapta Noua Alianţă Flamandă (N-VA), cel mai mare partid din parlamentul belgian, şi-a retras miniştrii din coaliţia guvernamentală săptămâna trecută, după ce premierul Charles Michel a respins cererea N-VA ca Belgia să nu semneze Pactul global privind migraţia, adoptat luni, la Marrakech (Maroc), de peste 150 de ţări.

Criza politică de la Bruxelles s-a amplificat prin depunerea unei moţiuni de cenzură de către formaţiunea flamandă Partidul Socialist Altfel (SP.A), de către Partidul Socialist (PS) şi de Partidul Verzilor.

 

 

 

 

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si