Vestea care ii poate afecta pe toti pensionarii. Fondul este gol si pensiile sunt in pericol - Fostul ministru de Finante face un anunt despre asta

Fostul ministru de Finante, Ioana Petrescu, a facut niste declaratii care nu sunt deloc imbucuratoare pentru cei care urmeaza sa iasa la pensie in viitorul apropiat, dar nici pentru bugetul de Stat.

C.I.P., marți 21 februarie 2017 , 15:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ea a marturisit intr-o emisiune televizata ca fondul pentru contributia la pilonul II de pensii, cel care va asigura plata pensiilor pentru viitor, a fost uitat de actualul Guvern, cat si de cel de dinainte, iar acum fondul este gol.

Ioana Petrescu a dezvaluit ca sistemul privat de pensii ar fi trebuit sa ajunga la 6 puncte procentuale, din contributia individuala la CAS, pe numele fiecarui angajat.

"Bugetul, este facut pe o evaluare optimista si este usor nerealist. Nu se uita spre viitor, la pensia de maine nu doar la cea de azi. Sumele alocate raman in fondul public pentru a se putea folosi pentru plata pensiilor care vor fi marite cu 20%, iar o parte se va folosi pentru plata majorata a salariului minim", a declarat aceasta.

Fostul ministru de Finante este de parere ca Bugetul a fost calculta pe o suma usor supraevaluata a Investitiilor Straine Directe la un curs estimat la 4,46 de lei/euro si la o rata diferita a inflatiei.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si