Vesti bune pentru fermieri. APIA a inceput sa plateasca azi subventiile pentru animale

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat luni ca a inceput autorizarea la plata a femierilor care au solicitat, in cadrul Campaniei 2016, ajutoare nationale tranzitorii (ANTZ) si sprijin cuplat (SCZ) in sectorul zootehnic, urmand ca banii sa intre in conturile fermierilor peste trei zile.

Author: A.S. luni 06 martie 2017 , 11:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit datelor transmise de APIA, fermierii vor primi in total 108 milioane euro prin schema decuplata de productie in sectorul carne, ceea ce inseamna o subventie de 92,4 euro pe cap de animal.

In cazul schemei decuplate de productie in sectorul laptelui, crescatorii de animale vor primi in total aproape 30 milioane euro, ceea ce inseamna 19,2 euro/cap de animal.
APIA va acorda 54,69 milioane de euro pentru schema cuplata de productie, in cazul oilor si caprelor. Astfel, crescatorii de oi si capre vor primi o subventie de 5,5 euro pe cap de animal.

 
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat, joi, in debutul sedintei Executivului, ca subventiile din agricultura se vor acorda mai repede anul acesta, respectiv pana la 31 martie, precizand ca din totalul de

681.000 de fermieri, pana la acea data s-au procesat acte pentru 481.814, ceea ce reprezinta 71% din total.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si