Vesti bune pentru persoanele pensionate anticipat: Pot depune cerere pentru recalcularea pensiei

Deputatii au aprobat, marti, un proiect care modifica legea pensilor. Astfel, persoanele ale caror drepturi de pensie anticipata partiala s-au deschis in perioada 1 ianuarie 2011- 16 iulie 2016 urmeaza sa beneficieze de recalcularea pensiei.

Author: A.C. marți 24 octombrie 2017 , 21:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Proiectul de lege pentru completarea articolului 65 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost aprobat cu unanimitate de voturi – 272 „pentru”.

Astfel, potrivit proiectului, persoanele ale caror drepturi de pensie anticipata partiala s-au deschis in perioada 1 ianuarie 2011 — 16 iulie 2016 beneficiaza de recalculare prin aplicarea prevederilor urmatoare: cuantumul pensiei anticipate partiale se stabileste din cuantumul pensiei pentru limita de varsta care s-ar fi cuvenit, prin diminuarea

acestuia cu 0,75% pentru fiecare luna de anticipare, pana la indeplinirea conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta, noteaza romaniatv.net.

Pensia va fi recalculate doar la cererea persoanelor interesate si se platesc incepand cu luna urmatoare inregistrarii acesteia, la casa teritoriala de pensii in evidentele careia se afla dosarul de pensie al solicitantului.

Cititi mai mult AICI.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si