Vești bune pentru români! Apare un nou concediu: E vorba de cinci zile plătite

Românii au parte de vești nesperat de bune. Țara noastră este obligată să transpună în practică o directivă care oferă mai multe concedii și zile libere pentru europeni. Este vorba despre directiva europeană privind asigurarea echilibrului dintre viața profesională și cea privată.

Author: R.B. duminică 13 octombrie 2019 , 17:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Românii au parte de vești bune. Ei vor putea beneficia de zile libere în cazuri de forță majoră sau își vor putea lua concedii pentru motive familiale.

Citeste si: Concediu în plus pentru părinți! Mai multe zile libere pentru cei cu copii mai mici de 10 ani

Totul este inclus într-o Directivă europeană privind asigurarea echilibrului dintre viața profesională și cea privată, act care va trebui transpus și în legislația din România.

Actul normativ a intrat recent în vigoare și urmărește creșterea gradului de participare pe piața muncii a femeilor, a părinților și a oricăror categorii de angajați care au în îngrijire rude sau alte persoane cu care locuiesc, prin reglementarea unor formule de lucru flexibile și a concediilor pentru motive familiale.

Citeste si: VIDEO| Job-ul pe care și l-ar dori oricine. Stai la birou, dar te simți ca în vacanță

Concediu de îngrijitor

Potrivit casei de avocatură Radu și Asociații, un concept nou introdus de Directivă este acela al concediului de îngrijitor. Cei care lucrează au rolul de îngrijitori ai rudelor cu probleme medicale grave vor putea beneficia de un concediu plătit de 5 zile lucrătoare pe an. Legislația locală va putea stabili și alte perioade de referință (de exemplu, raportat la numărul de persoane aflate în îngrijire sau la numărul de cazuri) și va putea introduce condiții suplimentare pentru exercitarea acestui drept.

Sursa: capital.ro


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vești importante pentru românii vaccinați cu Pfizer. Ce influență poate avea asupra... Vești importante pentru românii vaccinați cu Pfizer. Ce influență poate avea asupra imunității noua versiune a virusului COVID numită Delta
spotmedia.ro
Cine vrea să repare ţevile de termoficare ale Capitalei: Firme controversate cu... Cine vrea să repare ţevile de termoficare ale Capitalei: Firme controversate cu probleme la DNA sau contracte din epoca Firea
spotmedia.ro
Nimic nou pe frontul sondajelor de opinie Nimic nou pe frontul sondajelor de opinie
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si