Vești bune: Vaccinul Moderna este ”extrem de eficient” în rândul adolescenților cu vârsta între 12 şi 17 ani

Marți, 25 mai 2021, compania Moderna a anunțat că serul produs de către ei este 100% sigur și eficient în rândul adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Author: Andreea Bolocan marți 25 mai 2021 , 18:18

Vaccinul Moderna este 100% sigur și eficient în rândul adolescenților  coronavirus
Vaccinul Moderna este 100% sigur și eficient în rândul adolescenților [Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Compania americană de biotehnologie Moderna a anunţat marţi că vaccinul său împotriva Covid-19 este ”extrem de eficient” la adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani, potrivit rezultatelor definitve ale unor teste clinice, şi că intenţionează să

ceară ”la începutul lui iunie” o autorizare a vaccinului autorităţilor de ”reglementare din întreaga lume”, relatează AFP.

Un alt vaccin anti-Covid, produs de către companiile Pfizer și BioNTech, a fost autorizat deja, la această categorie de vârstă, în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite.

Citeste si: Doză unică de vaccin pentru români. Schimbarea anunțată de Valeriu Gheorghiță

”Suntem încurajaţi de faptul că vaccinul s-a dovedit extrem de eficient în prevenirea Covid-19 la adolescenţi. Vom prezenta aceste rezultate FDA şi autorităţilor de reglementare din lume la începutul lui iunie şi vom cere o autorizaţie”, declară, citat într-un comunicat, CEO-ul Moderna Stéphane Bancel.

Serul Moderna a fost testat pe 3.700 de asolescenți

Testele serului produs de compania Moderna au fost făcute pe un eșantion de 3.700 de participanţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani- în Statele Unite-, dintre care două treimi din adolescenți au fost vaccinaţi cu serul în sine, iar o treime cu un placebo.

Citeste si: Cine este Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19

”După vaccinarea cu două doze, niciun caz de Covid-19 nu s-a înregistrat în grupul vaccinat, în timp ce în cel vaccinat cu un placebo s-au înregistrat patru (cazuri), rezultând o eficienţă a vaccinului de 100% la 14 zile de la a doua doză”, anunţă în comunicat Moderna.

Serul Moderna este eficient și pentru adolescenți[Sursa foto: PixaBay]

În urma administrării unei singure doze, s-a înregistrat o eficienţă de 93%, precizează compania Moderna, iar vaccinul a fost ”în general bine tolerat” și ”până acum nu s-a înregistrat vreo îngrijorare cu privire la siguranţa sa”, mai anunță compania.

Ce efecte secundare s-au înregistrat în urma administrării serului

Efectele secundare înregistrate la adolescenţii vaccinați cu serul de la Moderna sunt aceleaşi ca cele înregistrate la adulţi, şi anume, între altele, durere la locul injectării, oboseală şi frisoane.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si