Vești proaste pentru români. Facturile la încălzire, cel puțin duble în această iarnă

Tariful pentru gaz va crește cu 100% de la data de 1 octombrie, după ce prețul la electricitate a crescut cu 50%.

Author: Diana Bostan vineri 27 august 2021 , 15:24

Facturile la gaz cresc cu 100%
Facturile la gaz cresc cu 100%[Sursa foto: telegraph.md]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noi scumpiri îi așteaptă pe români de la data de 1 octombrie. După ce prețul la electricitate a crescut cu 50&, iar prețul lemnului s-a triplat, și tariful pentru gaz va crește cu 100%.

Pe români îi așteaptă o iarnă grea.

Dacă pentru o locuință din sudul României, unde factura la încălzire era 600 de lei, cu noile scumpiri, oamenii vor fi nevoiți să scoată din buzunar 1200 de lei.

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energie Inteligentă, a declarat: „Se întâmplă ceea ce noi arătăm de nouă luni de zile. Tendința de creștere este una mare. Am tras de peste 3 luni semnale că vom avea facturi cu 75-105% mai mari, dar am fost luați în derâdere, din păcate.”

Citeste si: VIDEO| Facturile la gaz și energie electrică au explodat de-a dreptul în ultima perioadă. Află care este motivul

Președintele Asociației Energie Inteligentă vine și cu soluții.

Conform declarațiilor, salvarea românilor ar fi un act normativ din 2000, ordonanța Guvernului 99/2000, în care în articolul 71 este menționat faptul că printr-o hotărâre de Guvern, prețul anumitor servicii ar putea fi plafonat. Varianta este una temporară până se stabilizează piața.

Dumitru Chisăliță, a mai declarat: „ De fapt, să plafoneze prețul la aceste utilități, măcar în ceea ce privește populația. Și nu mă refer doar la energia electrică, sau la apă curentă, mă refer și la gaze și la toate celelalte lucruri care țin de confortul obișnuit al unui om care trăiește în secolul 21!”.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu a fost întrebat "Cât costă o franzelă?". Ce răspuns a dat șeful Guvernului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si