Timp de ani, ridicarea masinilor a insemnat un circ total. Nu o data s-a ajuns la adevarate lupte de strada intre soferi si "hingheri", asa cum au fost blagosloviti angajatii firmelor de ridicari.

Anul trecut, insa, Curtea Suprema a decis ca legea in baza carora erau "luate" masinile este ilegala. Si le-a cerut guvernantilor sa vina cu o varianta noua. Ceea ce s-a si intamplat, asa ca 2017 incepe cu vesti proaste.



Noua lege e in mare masura la fel cu cea veche! Unele situatii, precum scandalul de mai devreme, au fost insa reglementate. Concret, daca exista o persoana in interiorul masinii, aceasta nu mai poate fi ridicata. Si mai exista si alte exceptii.

Florentin Bracea, seful Politiei Rutiere: "Transportul la locul de depozitare nu se mai executa daca, pana la initierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezinta la locul de ridicare."

Atentie, insa, scapati doar daca sunteti de acord sa platiti pe loc contravaloarea actiunii de ridicare pe platforma. Al carui cuantum nu este cunoscut exact, pentru ca primariile urmeaza sa stabileasca, fiecare in parte, suma. Tot primariile stabilesc si sumele pe care soferii indisciplinati trebuie sa le achite pentru transportul spre spatiul de depozitare, dar si "chiria" pentru fiecare zi in care masina ramane acolo.

"Probabil ca politistii nu se vor folosi de picior pentru a face masuratoarea, se vor folosi de o ruleta, dar, oricum, legea este foarte clara.
Masina care este parcata, chiar si cu o singura roata pe trotuar, si nu se pastreaza cei 100 de centimetri suprafata pietonala poate fi ridicata."

Deocamdata, insa, mai exista o problema: nu se stie cine se va ocupa, efectiv, de ridicari, pentru ca tot administratiile locale trebuie sa gaseasca solutii. Pentru soferii obisnuiti acestea sunt simple: parcari noi.

-"Naspa, pentru ca nu au rezolvat parcarile.
Daca rezolvau parcarile sa ridice toate masinile, dar unde sa parcam?"
-"Veste buna sau veste proasta? Buna, dar n-avem parcari. Ati avut ghinionul sa ramaneti asa fara masina? Nu, inca nu."
- "E foarte proasta, pentru ca te poti grabi si sa poti parca undeva, sa stai 5 minute si sa iti ridice masina."

Politistii dau asigurari ca vor incerca intai sa dea amenzi si abia apoi sa apeleze la "hingheri". Momentan, se asteapta inca publicarea legii in Monitorul Oficial, ca sa putem calcula cele  30 de zile pana la  intrarea in vigoare a noilor reglementari.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si