În urma perchezițiilor, polițiștii Capitalei au stabilit că, în Sectorul 2, în interiorul unui imobil părăsit, mai multe persoane ar consuma substanțe interzise de lege. Mai mult decât atât, aceștia ar fi deținut cantități însemnate de stupefiante.

La data de 1 iulie 2023, în jurul 21:30, 12 persoane au fost depistate. Acestea au vârste cuprinse între 15-45 de ani.

Comportamentul lor era similar celor care consumă substanțe interzise.

În interiorul locației, au fost găsite și ridicate 241 de pliculețe de tip zip, în interiorul cărora exista un praf alb pulverulent, despre care există suspiciunea că ar fi substanțe stupefiante (etnobotanice).

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

DIICOT a preluat acest caz.

Opt inculpaţi, trimişi în judecată de DIICOT în dosarul vizând droguri distribuite în licee din Capitală

Opt persoane au fost trimise în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul vizând infracţiuni de trafic de droguri, stupefiantele fiind distribuite în licee din Bucureşti. Trei dintre suspecţii din dosar au încheiat cu procurorii acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, printre aceştia numărându-se şi un inculpat minor, care avea 15 ani la momentul în care a aderat la grupul infracţional.

Ce au transmis autoritățile în acest caz

„Prin rechizitoriul din data de 28.06.2023, in cauza cunoscută public «dosarul MEDUSA», procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a 8 inculpaţi pentru săvârșirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu (un  

inculpat în stare de arest preventiv, doi în arest la domiciliu, patru aflaţi sub măsura controlului judiciar şi un inculpat în stare de libertate). De asemenea, au fost încheiate trei acorduri de recunoaştere a vinovăţiei”, transmit procurorii printr-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.

Astfel, în 20 iunie a fost încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, în cadrul căruia s-a solicitat condamnarea inculpatului la 2 ani şi 6 luni închisoare şi menţinerea măsurii arestului preventiv, până la data rămânerii definitive a hotărârii.

La data de 13 iunie, în cadrul acordului de recunoaştere a vinovăţiei s-a solicitat instanţei dispunerea pedepsei de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 4 ani, pentru un inculpat major, termen în care acesta va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile.

Citeste si: Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam așa a început povestea noastră. Nu frumoasă, cea mai frumoasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

De asemenea, în cadrul acordului de recunoaştere a vinovăţiei s-a solicitat dispunerea măsurii educative a asistării zilnice, pentru o perioadă de şase luni, faţă de un inculpat minor.
În cadrul operaţiunii cu numele de cod cauza MEDUSA, procurorii au investigat un grup infracţional organizat iniţiat si constituit în luna mai 2022 de către trei persoane majore.

Pe parcurs, mai multe alte persoane, între care şi un minor de 15 ani, au aderat la grupul infracţional care vindea canabis cocaină, ketamină dar şi comprimate de Xanax către consumatori foarte tineri, inclusiv elevi de la licee din Bucureşti.

Inculpații au acționat pe mai multe paliere de comandă

Conform procurorilor, inculpaţii au acţionat pe mai multe paliere de comandă şi de execuţie, constând în validarea aderării la grup a unor inculpaţi si integrarea lor, coordonarea vânzărilor către consumatori aprovizionarea, respectiv comercializarea drogurilor de risc şi mare risc către consumatori de vârste tinere şi foarte tinere.

În cauză au fost efectuate investigaţii financiare vizând tranzacțiile cu cryptomonedă realizate de către unii dintre inculpaţi.Prin rechizitoriu s-a solicitat confiscarea specială a cantităţilor de droguri ridicate pe parcursul percheziţiilor domiciliare, a mai multor terminale mobile, grindere şi cântare electronice, precum şi a sumelor de bani identificate ca provenind din comercializarea drogurilor, precum şi obligarea inculpaţilor la plata unor cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum de 60.000 lei. Dosarul va fi judecat la Tribunalului Bucureşti.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si