VIDEO - Aglomerație uriașă la Rânca și Prislop

Stațiunea montană Rânca și drumul dinspre Novaci spre Transalpina s-au transformat ieri într-o uriașă parcare. Oamenii au parcurs aproape 20 de kilometri în 3 ore, dar n-au vrut să renunțe la distracție. Seara, la întoacerea acasă, o barieră dintr-o parcare cu plată s-a defectat și de aici a pornit un scandal monstru.

Author: Razvan Ilie duminică 03 ianuarie 2021 , 19:30

Rânca a fost sub asaltul turiștilor toată ziua. Drumul spre stațiune a fost blocat de numărul uriaș de autoturisme încă de dimineață.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Imaginile sunt suprinse într-o parcare privată din Rânca.

Bariera s-a defectat și oamenii ar fi trebuit să iasă în 10 minute, conform regulamentului, pentru a nu fi taxați suplimentar. Dar s-au format cozi uriașe, iar unii spun că au așteptat chiar și 2 ore. Iar paznicul ar fi refuzat să-i lase să plece, povestesc oamenii supărați.

Citeste si: VIDEO- Vacanţa de Revelion, cu nervi pe drumul spre munte

Rânca, sub asaltul turiștilor

"Dați-vă la o parte, domnule! Fără violență, dați-vă la o parte! Pentru niște bani... Uite, au rupt-o (n.r. bariera) și țin de ea! Vi se pare normal?! Plătește lumea 5-6 bilete, pentru ce?!", spun oamenii nemulțumiți.

Rânca a fost sub asaltul turiștilor toată ziua. Drumul spre stațiune a fost blocat de numărul uriaș de autoturisme încă de dimineață.

"Ne-am săturat, de 7 ori am spus că ne întoarcem, dar am zis că poate, poate își dă drumul", spune un turist.

Polițiștii au fost nevoiți să blocheze intrarea în Rânca, așa că turiștii au oprit pe marginea drumului. "Așteptăm de 3 ore- De 3 ore?! Atât ați făcut de la Novaci până aici?- Da. Dar nu v-ați pierdut speranța? Aveți nervi de oțel. N-avem ce face, avem rezervare. Cu cât ați mers? 10-15 kilometri/oră. -Aveți rezervare, trebuie să ajungeți în stațiune? N-avem ce face. Ați mai prins așa aglomerat aici?- Niciodată!"

Stațiunea Rânca, sufocată de mașini

"De la Novaci până aici am făcut 3 ore. Greu, asta e, așa se circulă, n-avem ce face. Am optat pentru zăpada de aici!"

Acești oameni vorbesc despre o distanță de 18,8 kilometri, atât cât este între Novaci și Rânca. Acest drum a fost parcurs ieri în 3 ore, spre disperarea turiștilor.

Dacă ieri zăpada se găsea doar pe pârtie și pe maginea drumului, situația s-a schimbat radical peste noapte. A nins iar în această dimineață mașinile au ieșit cu greu din parcare.
Iar coloana de mașini s-a mutat pe sensul celălalt, spre Novaci.

Aglomerație și la Mănăstirea Prislop

Mașinile au rămas blocate și pe șoseaua care duce înspre Mănăstirea Prislop. În a doua zi a anului, pelernii au percurs chiar și 2 kilometri, pe jos, până la poarta mănăstirii. Cu toții au ținut să înceapă noul an cu rugăciuni ferbinți adresate Sfântului Ardealului.

Cozi uriașe s-au forma pe aleea către mormântul Părintelui Arsenie Boca. Nu toți pelerinii au respectat regulile sanitare și pe cele de distanțare socială.

Pe 28 noiembrie a mai fost atât de aglomerat, când a fost prăznuit duhovnicul, dar atunci au fost montate garduri pentru a direcționa credincioșii. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si