VIDEO - Ajutoarele sociale vor fi doar pentru cei care într-adevăr nu pot munci

Mulți asistați social ai României sunt buni de muncă - dar preferă să stea la mila statului. E concluzia guvernului care inventariază ajutoarele sociale.

Iulian Ciurea, joi 11 februarie 2021 , 19:23

 Ajutoarele sociale vor fi doar pentru cei care într-adevăr nu pot munci
Ajutoarele sociale vor fi doar pentru cei care într-adevăr nu pot munci
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Din pricina amețelilor dese pe care le invocă din fața birtului din comuna Petrăchioaia, din Ilfov, un bărbat e în stare să jure că nu poate munci nicio secundă. Vreme de 5 ani a avut ajutor social de la stat- dar tot el recunoaște că a lucrat cu ziua între timp ca să mai facă și alți bani.

Acum nu mai e asistat deși ar vrea.

„Trăiesc și eu cum pot”, spune bărbatul.

Inspectorii de la ministerul muncii care s-au pus pe tăiat în carne vie ajutoarele sociale spun că numai în această comună erau zeci de asistați buni de muncă- dar care preferau să trăiască din mila statului. Pe ulițe dacă întrebi- puțin recunosc tristul adevăr.

Cei care pot munci, tăiați de la ajutoarele sociale

Iar alți consăteni confirmă că fenomenul asistaților a căpătat aici o amploare nedorită.

„Sunt oameni cum BMW-uri care primesc ajutoare!”, spun oamenii.

Primarul n-a vrut să înfrunte acuzațiile- și a dat bir cu fugiții.

În total- 300 de localități au fost verificate și peste 10 mii de asistați s-au trezit... apți de muncă. Cu alte cuvinte- până acum au beneficiat de ajutoare fără să le merite cu adevărat.

Dintre ei- 40% au doar 8 clase, în timp ce 60% NU au trecut în viața lor pe la școală.

Statul vrea să îi forțeze pe cei care au rămas fără ajutoare sociale dar care pot munci să lase lenea la o parte. O mie de persoane au fost trimise să lucreze prin Agențiile de Ocupare a Forței de Muncă- restul la cursuri profesionale.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si