VIDEO | Alertă de coronavirus! Suspect de infecție, internat la spitalul din Timișoara

Alertă la Spitalul din Timișoara Un tânăr asistent medical în Germania a ajuns noaptea trecută la spital cu simptome de coronavirus.

Author: A.M.S. miercuri 12 februarie 2020 , 09:45

coronavirus resita
coronavirus resita
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coronavirus Reșița. Se pare că tânărul ar fi îngrijit o familie cu această boală la clinica în care îşi desfăşura activitatea în Germania.

„Este vorba despre un tânăr în vârstă de 25 de ani care lucrează ca asistent medical în Germania şi care pe perioada 25 ianuarie-5 februarie a îngrijit 4 pacienţi confirmaţi cu coronavirus. În data de 7 februarie a ajuns la Reşiţa la familie. Ieri a prezentat febră, motiv pentru care s-a prezentat la Spitalul din Reşiţa de unde a fost îndrumat rapid către compartimentul nostru amenajat în acest sens aici la Timişoara, noi l-am izolat, intră în definiţia de caz de suspiciune cu coronavirus, s-au recoltat analizele care au fost trimise la Bucureşti şi mâine vom afla şi rezultatele acestor analize. Este clinic cu stare generală bună, nu a mai făcut febră şi are o uşoara simptomatologie pulmonară şi este sub strictă observaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţiose din Timişoara, Virgil Musta, pentru radioresita.ro.

Citeste si: Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: Coronavirusul este inamicul public numărul unu

coronavirus resita
coronavirus resita

Coronavirus Reșița. Peste 1.100 de persoane au murit din cauza înfectării cu coronavirus

Coronavirus Reșița. Peste 1.100 de persoane au murit din cauza înfectării cu coronavirus, transmite CNN.

Conform datelor prezentate de autorităţile medicale chineze, în China au murit 1.113 persoane, cărora li se adaugă cele două decese înregistrate în afara ţării, în Hong Kong şi Filipine.

Citeste si: VIDEO| Imaginile zilei vin din China lovită de coronavirus: Medicii poartă câte două măști de protecție și două rânduri de mănuși

coronavirus resita
coronavirus resita

Coronavirus Reșița. Numărul îmbolnăvirilor în China este de 44.653 de cazuri, în timp ce, în afara teritoriului chinez, s-au înregistrat 518 cazuri de îmbolnăvire, în 27 de ţări.

Autorităţile din provincia Hubei, de unde au izbucnit cazurile de infectare cu coronavirus, afirmă că există 1.638 de noi cazuri confirmate, un număr mai mic decât în zilele precedente, ceea ce ar putea indica o diminuare a răspândirii virusului. Nu este însă exclus ca, dat fiind că spitalele din regiune sunt supraaglomerate, unii pacienţi să nu se fi prezentat la spital pentru  internare.

coronavirus resita
coronavirus resita

Citeste si: Peste 1.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului. Alți 8.000 se află în stare foarte gravă

Coronavirus Reșița. Un număr 4.740 pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi din spital.

În ceea ce priveşte nava de croazieră aflată în carantină în portul nipon Yokohama, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a ajuns la 175.

Citeste si: Cele mai negre bănuieli încep să se confirme în cazul coronavirusului

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si