VIDEO | Amenzi uriașe în urma unor controale ANPC la Piața Delfinului

Comisarii ANPC au dat 36 amenzi contravenționale în cuantum de 282.500 lei si 3 avertismente, în urma unor controale la Piața Delfinului.

D.S., miercuri 16 octombrie 2019 , 16:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Controalele efectuate au vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea articolelor textile si a produselor alimentare.

În urmă controalelor efectuate s-au aplicat 36 amenzi contravenționale în cuantum de 282.500 lei si 3 avertismente; s-a retras definitiv de la comercializare cantitatea de 1.034,765 kg si 12 L produse alimentare, în valoare de 24.732,975‬ lei si s-au oprit temporar de la comercializare 3.364‬‬ produse nealimentare in valoare de 105.127,4‬ lei.

Citeste si: Restaurantele La Cocoşatu şi La Gil din Bucureşti, închise temporar de ANPC

Motivele pentru care s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman au fost următoarele: produse cu data limită de consum depășită; produsele nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare; conditii de depozitare necorespunzatoare; produsele nu erau însoțite de documente de proveniență; schimbarea starii termice a produselor; igiena si spatii de depozitare necorespunzatoare.

Cu ocazia acțiunilor de control desfășurate s-a propus măsură complementară de închidere pe o perioadă de până la 6 luni pentru 5 operatori economici si o masura de incetare a practicii comerciale inselatoare.

De asemenea, pentru un operator economic s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor.

Citeste si: Anunț ANPC: alimente care conțin substanțe cancerigene ajunse în școli

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si