„Aceasta este femeia, ea a început păcatul și iată se află cu această neputință!
Femeii i s-a spus că în dureri va naște fii. Dacă nu păcătuia nu năștea fii in dureri”, susține Teodosie.

Iată vorbele ce au împărțit societatea în două- ca între rai și iad. Pe de o parte sunt susținătorii înalt Preasfințitului Teodosie- pe de altă parte cei care îl condamnă după o astfel de declarație și-l numesc Înalt Prea-Misogin pe prelatul de la Constanța.

Peste 60 de organizații nonguvernamentale care apără drepturile femeilor și ale copiilor au trimis solicitări prin care cer ca Biserica Ortodoxă să se delimiteze de spusele Înalt Prea Sfințitului.

Teodosie, anchetă după ce a spus că femeia e păcătoasă

Reprezentanții ONG-urilor susțin că astfel de declarații nu promovează nimic sfânt, ci doar ura față de femei. În plus- împotriva înaltului prelat au fost inclusiv depuse plângeri la Consiliul pentru combaterea discriminării, iar acum acesta ar trebui să se prezinte în fața comisiei de audiere.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„S-au inregistrat 3 plangeri. 1 de la ONG si 2 de la persoane fizice.


Se va face citarea partilor, realizam audieri. Orice parte poate sa se prezinte personal sau sa trimita avocat sau sa nu se prezinte in niciun fel”, spune președintele CNCD.

Și Hristos a fost sancționat și a biruit. Să se judece cu Dumnezeu- răspunde înalt prea sfințitul Teodosie la acuzațiile de discriminare care îi sunt aduse și susține că vorbele lui au la bază scripturi biblice- nu opinii personale.

„Ca să se arate că nu este discriminare, Fiul lui Dumnezeu s-a intrupat ca bărbat, iar Sântul Sinților este bărbat, dar Maica Domnului este mai sfânta decât îngerii și sfinții! Este deasupra îngerilor și a sfinților! Nu este egală cu Dumnezeu, dar îi este aproape lui Dumnezeu”, pretinde Teodosie.

Teodosie ar putea fi amendat cu până la 100.000 de lei

„Daca tot citam vechiul testament sa ne amintim ca biserica a fost cel mai mare stapan de sclavi! Până unde urmăm niste scrieri arhaice? Credinta? Da. Respect? Da. Sa ne iubim unul pe altul? Da. Dar sa devenim sclavi si sa ne injosim... nu stiu daca aici e vorba de iubire si credinta! E o greseala pe care BOR o face de multi ani tinand cu dintii de scrieri care nu se mai adapteaza societatii in care noi traim acum”, spun reprezentanții ONG-urilor..

Dacă comisia consiliului pentru combaterea discriminarii il va găsi vinovat, Teodosie ar putea fi amendat cu pâna la 100.000 lei. Patriarhia se abține să comenteze situația.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si