Arhiepiscopul Tomisului a transmis miercuri că are alergii și nu se va vaccina împotriva Sars-Cov-2. ÎPS Teodosie a adăugat faptul că preoţii nu sunt medici ca să recomande vaccinul şi că acest lucru ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor acestora.

Citeste si: IPS Teodosie: „Sărbătorile niciodată nu pot fi ocolite sau amânate sau restricţionate”

„Nu, că am alergii şi nu mă vaccinez.

Nu am de ce că nu mă îmbolnăvesc.(...) Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe domnul preşedinte şi ieri. Nu este obligatoriu şi mai ales este un vaccin care e făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiţi oamenii, sunt oameni cu anumite afecţiuni care datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alţii paralizează şi trebuie să fim atenţi. Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre”, a declarat ÎPS Teodosie.

Ce a transmis ÎPS Teodosie în privința vaccinului

În cadrul conferinței de presă, pe care a oferit-o astăzi, Teodosie a fost întrebat dacă le recomandă enoriașilor să se vaccineze. „Nu e treaba mea. Nu îmi aparţine mie acest mesaj.(...) Sunt preoţi din diferite locuri, eu îi păstoresc pe cei de aici, din Dobrogea.

Nu le interzic, nu le recomand”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Citeste si: Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, despre vaccinare: "Fiecare e liber să o facă"

Întrebat dacă are o evidenţă a preoţilor din Constanţa diagnosticaţi cu COVID-19, ÎPS Teodosie a răspuns: „Nu. Care s-au mai infectat, am şi spus-o, i-am mai ajutat cu medicamente de la domnul George Becali, am trimis şi în Bihor şi în alte părţi.

Un om foarte bun la suflet, care a căutat să ajute oamenii, dar este împiedicat de multe ori, că binele este totdeauna pândit şi sancţionat pentru că Satana este împotriva Binelui".

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie și-a expus și părerea despre serurile anti-COVID-19. „Nu am părere. Am o părere că nu e perfect. Atât. Nu mi-e teamă (să îl fac- n.r.), nu trebuie să-l fac pentru că cine are alergii nu trebuie să facă, aşa cred. Nu am nevoie, mă împărtăşesc zilnic şi vaccin mai mare ca asta, mai puternic, nu este altul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie nu se vaccinează împotriva covid 19
Arhiepiscopul Tomisului.[Sursa foto: Facebook]

Teodosie a răspuns și la întrebarea dacă acest vaccin va salva planeta: „Dacă specialiştii cred asta, ştiu ei ce spun.(...) Acolo este breasla medicilor, între ei nu este totală punere de acord. Am citit şi voi mai citi, chiar am fost atenţionat, primesc mesaje de la medici de înaltă ţinută din America, din Germania, dar nu vreau să-i expun aici că nu e treaba mea, care atrag atenţia asupra urmărilor negative.

Nu înseamnează că vaccinul nu e bun. Dacă nu ar fi bun nu l-ar face atâţia oameni. E făcut de nişte specialişti. Dar ca la orice vaccin unii au restricţii, adică au urmări negative datorită unor suferinţe personale pe care le au în organismul lor”.

Oficialul bisericii ortodoxe a afirmat că dacă un creștin îl va întreba dacă trebuie să se vaccineze sau nu îl trimite la medic. Arhiepiscopul Tomisului a anunţat că îi va împărtăţi pe credincioşi cu linguriţa tradiţională.

Citeste si: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”- kfetele.ro

Citeste si: Prima reacție a lui Selly după incidentul cu apa de la Beach, Please! 2024: "O să vă răcorească cu furtunul toți agenții de pază". Ce spune despre cei care vin deshidratați la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: IPS Teodosie, mesaj pentru credincioșii care au plecat în procesiunea de Bobotează spre Portul Tomis

„Aşa s-a şi stabilit în toată Biserica Ortodoxă Română. I-am împărtăşit şi când nu era lămurit pentru că rânduielile Bisericii nu se schimbă niciodată, rămân aceleaşi”, a explicat ÎPS Teodosie.

Citeste si: ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, reacție dură referitoare la înmormântarea pacienților cu COVID: „Măsuri lipsite de orice logică și orice...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si