VIDEO - Anchete la Parcul Zoo din Brăila după zeci de plângeri de la cetățeni

Douăsprezece sesizări au fost depuse în ultimele 48 de ore de când imaginile cu leii vizibili slăbiți de la Parcul Zoo din Brăila au stârnit revoltă.

Webeditor: Iulian Ciurea joi 10 iunie 2021 , 19:26

Plângeri către Grădina Zoologică din Brăila animale slabite
Plângeri către Grădina Zoologică din Brăila
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Meluța Drăguț a acceptat să se întâlnească cu noi- la aproape 24 de ore- de când aceste imagini, cu leii sleiți de puteri, erau filmate în parcul zoo pe care îl păstorește.

Supărată că vizitatorii nu se-arată încântați de felinele sălbatice, directoarea ne-a explicat că starea animalelor e... firească.

Ba mai mult- angajata primăriei susține că leii și-au depășit cu mult speranța de viață- dovadă că sunt bine îngrijiți.

Unul dintre ei tocmai ce ar fi împlinit 34 de ani deși vârsta medie care poate fi atinsă de un exemplar al speciei abia dacă se apropie de 20 de ani.

„Felinele nu sunt animale la îngrășat. E ca la oameni, unii sunt mai slabi, alții mai grași”, pretinde Meluța Drăguț.

Animale chinuite în Parcul Zoo Brăila. Medic veterinar: Dorm și sunt vioi

„Afecțiunile prezentate sunt cele date de vârsta lor- reumatice, la două dintre exemplare și cam atât mănâncă bine, dorm și sunt vioi, bine oamenii nu știu că leii dorm foarte mult”, spun medicii veterinari.

Nu de aceeași părere sunt, însă și luptătorii pentru drepturile animalelor, care susțin că la Parcul Zoo din Brăila animalele sunt chinuite.

Parcul zoo se află în subordinea Administrației Piețelor și Târgurilor, societate a cărui asociat unic este Consiliul Local Municipal Brăila.

Leii par să se chinuie așa de multă vreme căci imagini similare au fost- făcute publice anul trecut- tot de vizitatori.

„Mai bine o închideți că ne-am făcut de rușine în toată țara, nu mai zic și în lume. O rușine sunt condițiile în care stau bietele animale ca să nu mai vorbesc de hrană. Eu am crezut că dorm, dar ele par împăiate”, spune o vizitatoare.

La câțiva pași de lei, mai sunt ținute în țarcuri- un tigru, maimuțe, cerbi și struți.

Ca să le vadă pe toate, vizitatorii plătesc câte 5 lei de adult, o taxă de parcare și una pentru fotografii.

Pe internet- acolo unde imaginea leilor a stârnit revoltă- comentariile negative curg.

Direcția Sanitar Veterinară pretinde că n-ar fi nereguli la Parcul Zoo din Brăila

Ca urmare a mediatizării cazului- mulți n-au vrut să asiste pasiv la trista descoperire și au sesizat Poliția Animalelor.

„Au fost înregistrate un număr de 12 sesizări cu privire că leii ar fi neîngrijiți corespunzător.

În acest sens, polițiștii si institutiile cu atributii in domeniu efectuează verificări”, spun cei de la Poliția Animalelor.

La scurt timp, și Direcția Sanitar Veterinară și-a trimis reprezentanții la Parcul Zoo. Concluziile au fost trase instant- totul e bine.

În schimb, reprezentanții Gărzii de Mediu Brăila- veniți și ei în control- au refuzat să ne ofere un punct de vedere.

Ne-au promis însă că vom afla concluziile anchetei mâine.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
De necrezut! Cum a fost surprinsă Maria Chițu în timp ce toată lumea dormea. Gestul... De necrezut! Cum a fost surprinsă Maria Chițu în timp ce toată lumea dormea. Gestul Războinicei este uimitor!
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si