VIDEO - Carnagiu la zoo. Canguri pitici, uciși de câini

Carnagiu la grădina zoologică din Timșoara. Șase canguri pitici, uciși de câini. Pasărea Emu a scăpat cu fuga

Iulian Ciurea, miercuri 23 septembrie 2020 , 19:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cei 6 canguri pitici, aduși din Austrialia, erau vedetele grădinii zoologice din Timișoara. Azi-noapte, mamiferele au fost atacate de 3 căini fară stăpân, și sfâșiate. Se pare că animalele violente au reușit să intre pe domeniu pe sub garduri, iar ținta lor a fost direct țarcul cangurilor pitici.

Cangurii pitici uciși de câini au fugit dar n-au scăpat de carnagiu

"Modalitatea de aparare a cangurilor este fuga - nu sunt chiar canguri, lovesc cu picioarele cangurii. Acestia sunt wallaby si sunt un fel de canguri mai mici iar cainii find de talie mai mare, i-au alergat pana cand... na..." spune Călin Calamar, inspector de specialitate la Zoo Timișoara.

Citeste si: VIDEO - Adolescent sfîșiat de câini. Animalele, fără stăpân

"Chiar am observat lipsa cangurilor... nu ne-am gandit ca ar fi putut fi omorati", comentează oamenii.
Pradă era să cadă și pasărea Emu, a doua cea mai înaltă pasăre din lume, adusă și ea la gradina zoo, tot din Australia. Norocul ei a fost că a reușit să se catere pe gardul țarcului în care era ținută și a fugit. De dimineața, îngrijitorii sosiți la muncă au găsit-o nevătămată, plimbandu-se pe aleile grădinii zoologice.

Vizitatorii de la zoo, șocați de carnagiul în care au murit șase canguri uciși de câini

"Nu e paza, nu e nimic? Pacat de chestia asta. In orice caz, gradina zoologica in alte orase e mult mai bine amenajata, cu animale mai multe, mai exotice. Nu prea e ingrijita", spun oamenii.

Citeste si: O femeie de 77 de ani a murit după ce a fost atacată de câinii fiului său

Doi dintre căinii care au făcut carnagiu la zoo au fost prinși de o firmă de ecarisaj și au fost duși într-un adăpost. Deși par animale îngrijite, și nu ale străzii, medicii veterinari au constatat că nu au microcip, așadar vor fi mai greu de identificat.

Câinii au ucis cangurii pitici la zoo - cine plătește despăgubirile?

Dacă au, într-adevăr, stăpân, acesta va trebui să suporte daunele, de aproape 1000 de euro, cât valorau ce 6 canguri pitici.
"Unul este un ciobanesc german si celallt este un metis de rotweiler", spune Călin Calamar, inspector de specialitate la Zoo Timișoara.

Citeste si: Câți bani câștigă, cu adevărat, Lucian Mândruță! Afacerile fostului om de televiziune sunt în picaj! EXCLUSIV

Dacă se dovedește că animalele violente sunt ale nimănui, primăria va trebui să despăgubească gradina zoologică din Timișoara. Reprezentanții acesteia spun că acum au 250 de animale în captivitate, iar cangurii uciși vor fi înlocuiți.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si