O antenă 5G a stârnit isterie printre locatarii unui cartier din Brașov. Dispozitivul ar fi fost montat pe un mall din oraș, iar oamenii spun că au început să se simtă rău de când antena a fost pusă în funcțiune. Ba chiar au lansat și o petiție pentru demontarea acesteia.

Antena 5G de pe mall îi face să se simtă rău

Așa arăta acest panou publicitar în urmă cu trei săptămâni și așa este acum.

Pentru mulți, diferențele nu sunt vizibile, dar câțiva brașoveni vigilenți au observat că deasupra reclamelor a apărut o instalație ciudată despre care au aflat că ar fi o antenă 5G. Oamenii spun că dispozitivul ar fi fost mascat de un cilindru de tablă, iar cablurile de alimentare ar fi fost acoperite de afișele cu reclame.  

„Amplasează în mod ascuns, ca să nu dea de bănuit. Tocmai de aceea sunt montate așa pentru că reclamele au rolul de publicitate, dar în același timp au și un rol mental asupra creierului uman de a distrage, în cazul acesta, atenția de la această antenă”, a spus un trecător.
„Toată emisia pe care o face această antenă se izbește de aceste blocuri, da? Stânga, dreapta, dăm în bloc. Întrebarea este de ce mi-o pui așa de jos, de ce mi-o pui în proximitatea unei comunități, suntem cred că peste 15.000 de oameni”, a spus altă persoană.

Citește și: Zăpadă de 30 de centimetri la Poiana Brașov! Turiștii pot schia în condiții bune

Brașovenii care locuiesc în apropierea acestui centru comercial spun că montarea antenei s-ar fi făcut pe ascuns și vor să ceară autorităților demontarea ei. Mulți chiar reclamă faptul că starea lor de sănătate a început să se înrăutățească odată cu punerea în funcțiune a instalației 5G.

„Sunt cu stări de astea de panică, adică, de fapt, afectează creierul. În orice caz afectează creierul că mereu când ajung în zona asta am niște palpitații, deși eu mă duc la cardiolog și mi-a spus că e totul în regulă cu inima.

Cred că radiațiile de la antenă ar afecta creierii”, este părerea altei persoane.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

„- N-am băut, n-am fumat, nimic și am făcut, pe ficat îmi crescuse ceva.

- Să fie de vină radiațiile astea?

- Nu știu, de la radiații. E cam dubioasă, eu prima dată când am trecut așa erau astea turnuri de apă, dar când m-am uitat dedesubt zic eu că-i dubios”, a spus altă trecător.

Un consilier local din cadrul Primăriei Brașov a lansat și o petiție pentru demontarea antenei 5G.

„Facem o propunere către consiliul local să interzicem construirea acestor antene în apropierea locuințelor. La Alba s-au interzis la o distanță mai mică de 300 de metri, să se monteze și în alte țări din Europa la fel, 300, 400, 500 de metri”, s-a formulat în cerere.

Specialiștii spun că antenele nu afectează oamenii dacă acestea sunt amplasate la o distanța minimă de siguranță de șase metri.

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea. „Trădarea de la un frate nu se uită ușor. Mi-a luat absolut toată viața mea de artist.”- kfetele.ro

Citeste si: Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au despărțit? Cum a apărut artista la premiera filmului- radioimpuls.ro

„Această distanță cu cât este mai mare, cu atât energia absorbită este mai mică. Trebuie făcute măsurători și oamenii trebuie să aibă un certificat clar că sunt la o distanță potrivită și acele câmpuri electromagnetice au o densitate redusă, care nu pot să le creeze nicio problemă”, a explicat un specialist.

Până la ora transmiterii acestui material, reprezentanții centrului comercial nu au vrut să comenteze situația. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si