„Serviciile de înfrumusețare oferite la domiciliul clientului trebuie impozitate, anunță reprezentanții ANAF. În caz contrar, frizerii și coafezele riscă amenzi usturătoare. E un domeniu în care profesioniștii aleg să lucreze pe cont propriu, fără să achite taxe, iar în saloane se găsesc tot mai greu angajați”, a transmis Christian Sabbagh.

ANAF: Serviciile de înfrumusețare oferite la domiciliul clientului trebuie impozitate

Frizerii, manichiuristele și coafezele care lucrează pe cont propriu acasă ori la domiciliul clientului oferă prețuri mai mici decât la un salon.


Cei care lucrează în acest fel au fost luați la țintă de ANAF, momentan, printr-o campanie de informare legată de plata taxelor.
Cei care se ocupă de înfrumusețare și întreținere corporală trebuie să achite impozit pe venit și chiar dări la sănătate și pensii, în funcție de încasări.
Ne mutăm în salonul de înfrumusețare al Nataliei. Nu este doar antreprenor, ci muncește zi de zi aici. Personalul e greu de găsit în domeniu.

Citește și: Destinațiile de vacanță au introdus noi taxe de turism în 2024! Cât trebuie să scoată din buzunar românii?

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

„Poate reprezenta o concurență neloială, ne poate trage în jos pe noi ca salon fiind. Sunt temători la tot ce înseamnă a plăti taxe și tot felul de cheltuieli ce necesită”, a explicat Natalia.
Natalia trage și un semnal de alarmă. Cei care aleg servicii de ocazie nu au garanția respectării normelor de igienă ca într-un salon controlat des de autorități.
Fiscul transmite că cei care lucrează la domiciliu în domeniul frumuseții și nu-și achită taxele, riscă amenzi usturătoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si