VIDEO | Aplicația care îți găsește loc de parcare

Marile orase sunt sufocate de masini si nu e de mirare daca ne gandim ca 3 din 10 soferi isi cauta un loc de parcare.

D.S., luni 24 iunie 2019 , 19:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Spatii disponibile exista insa doar cu taxa si, ca sa nu plateasca, cei mai multi isi lasa autoturismele pe unde apuca. Civilizati, restul accepta regula si se ghideaza dupa o aplicatie care ne aduce mai aproape de lumea civilizata.

Desi la 50 de metri distanta de Universitate parcarea e aproape goala, un soferul prefera sa isi lase masina in drum, chiar sub indicatorul care îi interzice asta.

Tot la doi pasi de parcarea subterana, chiar la kilometrul zero, gasim alta masina: soferul a lasat-o fix in rond, desi marcajul de pe asfalt i-o interzice!

Situatiile in care soferii dovedesc ca prea putin le pasa de amenzi sunt la ordinea zilei. Prinsi pe picior gresit, multi gasesc aceleasi scuze.

Sofer: Am biroul aici si trebuie sa plec in 2 minute si parcarea e 10 lei/ora.

Nu e despre pret, spun sociologii, ci despre bunul-simt. Meteahna celor care isi lase masinile pe trotuar pare sa n-aiba leac.

Intre timp, in parcarea subterana de la Universitate, gasim multe masini de epoca. Proprietarii lor au un discount daca le lasa aici si chiar si-asa, multe spatii raman goale: din cele 1 350 de locuri destinate parcarii, 30% sunt libere!

Lucru pe care soferii il afla abia cand ajung aici. Ca sa faca mai usoara gasirea unui loc liber de parcare si sa decongestioneze traficul, cativa clujeni au inventat o aplicatie.

Soferii pot sa vada exact o parcare configurata, o selecteaza, vad cate locuri sunt in parcare, vad exact care loc este liber, selecteaza unul dintre ele si isi pornesc navigatia.

Cu ajutorul aplicatiei, soferii economisesc timpul pierdut in trafic. Aplicatia poate fi descarcata, gratuit, din Google Play si Apple Store.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si