„Forme atipice, structuri deosebite, culori puternice și....multă matematică! Asta înseamnă, de fapt, meseria de florist, dusă la cel mai înalt nivel! Unul dintre cei mai apreciați și premiați profesioniști din domeniul decorațiunilor florale se află, zilele acestea, în țara noastră, pentru a-i învăța pe alții cum să creeze opere de artă din flori”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Arta florală la superlativ

Iubește florile și știe cum să le pună în evidență. Este povestea de viață a lui Gregor, un bărbat originar din Germania, care a reușit să își ducă pasiunea la performanță. Din mâinile floristului ies adevărate opere de artă, bazate pe talent, matematică și multă inventivitate. A ajuns unul dintre cei mai premiați floriști ai lumii, de la care se înghesuie să învețe toți cei ce vor să performeze în domeniu.
„Oamenii vor să învețe. Iar atâta timp cât ești dispus să îți împărtășești cunoștințele tale, îi înveți ceea ce știi și le satisfaci dorința de cunoaștere și inovație, atunci vei fi înconjurat de profesioniști cu rezultate remarcabile”, a spus floristul.
Atelierele de flori organizate de Gregor sunt inventive și practice, adaptate solicitărilor și dorințelor zilelor noastre. Maestrul florist știe cum să construiască decorațiuni uluitoare și să combine plante din cele mai diverse, pentru un rezultat spectaculos.

Unul dintre cei mai talentați învățăcei ai lui este chiar românul Nicu Bocancea, care se află, la rându-i, printre cei mai cunoscuți floriști din țara noastră.

Citește și: VIDEO- Cum îngrijim plantele pe timp de iarnă. Sfaturile specialiștilor

„Ajungând în Germania acum vreo 12-15 ani, informându-mă, știind că e cel mai bun din lume, am zis aici trebuie să-mi găsesc locul.

Când am ajuns, am revoluționat tot ceea ce știam și dobândisem până atunci, a simțit asta și m-a ajutat, le-am pus încet, încet pe direcția cea bună”, a spus Nicu Bocancea.
Tehnica maestrului german, deprinsă și de elevul său din țara noastră, se bazează pe proporții și cromatică, asociate în structuri care să le pună în evidență.
Premiile primite de-a lungul timpului de floristul german certifică nu doar talentul său ci și pasiunea pe care o pune în fiecare aranjament floral. Și pentru că toți cei fascinați de acest domeniu să poată să își dezvolte cunoștințele, Gregor a conceput workshopuri tematice, care să acopere o gamă largă de interese floristice.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Nu putini sunt cei care se grăbesc, zilele acestea, să deprindă meseria chiar din mâinile maestrului.

Profesionist desăvârșit, Gregor este dornic să îi învețe azi pe alții ceea ce știe, motiv pentru care organizează frecvent turnee internaționale în care predă cele mai noi tehnici. Iubește România și tocmai din acest motiv se află pentru a treia oară în țara noastră, însă știe ca are nenumărați alți elevi care vor să fure meserie de la el.

Popasul din țara noastră este scurt, căci în următoarea perioadă urmează și Italia, Pakistan și Statele Unite.

Citeste si: Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si