A fost rupere de nori aseara in Craiova. În jurul orei 18, o ploaie cu grindină s-a dezlănțuit asupra orașului și a creat haos și pagube localnicilor.

Din lipsa vizibilității, mulți șoferi care se aflau în trafic au fost nevoiți să oprească, în timp ce alții au rămas blocați, în mijlocul șoselei.

Ca să poată înainta, mulți s-au descălțat și și-au împins mașinile prin bălțile formate pe strazi.

Alții au fost și mai ghinioniști și s-au trezit că mașinile le-au fost inundate.

Craiova, lovită de cod portocaliu de ploi și vijelii. Asfalt surpat de la apa din canalizare

Acest bărbat, de pildă, s-a apucat să scoată apa din autoturism cu ajutorul unui... vas de bucătărie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„În decurs de 10 minute s-a oprit toată ploaia. De-o oră jumate am sunat la pompieri și au spus că nu sunt mașini”, se plânge un șofer.

Debitul de apă a fost atat de mare încât canalizarea a cedat iar pe o stradă asfaltul s-a surpat formând un crater pe o suprafață de peste 35 de metri patrati.

„După cum vedeți, apa a intrat în casă, canalizările sunt infundate, plătim bani la primarie degeaba, primaria nu face nimic.

Cand am vrut sa dau drumul la poarta mare sa se duca de la mine apa era uite asa, cat omul, iesea din canal apa si apa din canal imi intra in curte la mine și am inchis poarta”, spune un

localnic.

Cod portocaliu de ploi și vijelii. Apa a intrat în muzeu

În decurs de o oră, pompierii au avut solicitări pe bandă rulantă. Au îndepărtat copacii căzuți pe autoturisme și au trebuit să scoată apa din mai multe gospodării. Inundat a fost și demisolul Muzeului de Istorie.

„Dacă se mai întâmplă să mai plouă noaptea asta, trebuie neapărat golită apa din puțuri. Deci trebuie neapărat golită. Pentru că e plin. La o nouă ploaie intră în zona depozitelor și nu mai avem nicio șansă”, spune, panicat, directorul muzeului.

Craiova s-a aflat sub cod portocaliu de ploi torențiale până la ora 18:30 iar cantitatile de apa acumultae au ajuns pana la 50 l/mp.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si