Suntem in Giurgiu, la Bucșani. Un million de euro s-ar fi îngropat repede in asfaltul turnat pe câteva străzi comunale, care au luat-o la vale la fel de repede – au crăpat, s-au strâmbat, s-au găurit, ba din ele au rasarit zarzarii.

Drumuri de pământ 

Oamenii locului spun că mai toate străzile distruse au fost asfaltate ca in basme într-o singură zi. Firmele care au întins asfaltul direct pe pământ și-au luat banii și-au dispărut.

Primăria și localitatea sunt în șah mat. Legal, susțin autoritățile locale, drumurile distruse nu pot fi refăcute acum, pentru că trebuie mai întâi făcută o expertiză care să determine prejudiciul exact.     

Avem peste 8300 de kilometri de drumuri de pământ, dintre care 18 kilometri sunt chiar drumuri naționale, iar peste 1.500, drumuri județene. 

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Drama a patru frățiori rămași orfani care își trăiesc amarul într-o casă de chirpici: „Dragă mama, ai plecat și m-ai lăsat aici singurică cu tati și cu frățiorii mei...”

Și nu doar la țară mergi ca pe uliță, ci și la o aruncătura de băț de Capitală.  

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Suntem în Dragomirești Vale- o comună în care orășenii și-au proiectat o viață liniștită într-o casa pe pământ, departe de zgomotul orașului. Dar, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din câmp, ne spun cu frică de autorități locatarii.

"E nămolul până la pământ, schimbă-te tu, ia-ți altceva în picioare, vezi să nu rămâi împotmolit. Au fost momente când nu ați putut să intrați cu mașina până aici? Da, au fost când am parcat, pe stradă, de unde ai venit tu și noi veneam pe jos, zăpada era până la brâu."

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Suntem sufocați de scumpiri

Îngreunați de noroi, mergem la primărie, ca să aflăm de ce nu se face nimic pentru această zonă.

Ca într-un teatru absurd, de noaptea minții ajungem să ne rugăm pentru un număr de telefon, la care oricum nu răspunde nimeni.

O scenă care se repeta cu siguranță în orice primarie din orice colț de țară, acolo unde aleșii noștri se cred Dumnezei. 

Dosar penal deschis în cazul podului prăbușit din Neamț

Podul de peste Siret care abia fusese modernizat acum 6 luni s-a rupt pur și simplu de la mijloc și s-a prăbușit cu tot cu pilonii de susținere în râu. Pare incredibil, dar ar fi cedat sub greutatea unui camion și-a unei dube, care îl traversau în acel moment.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Lecția pe care ne-o oferă un multiplu campion la tenis de câmp. Ciprian Anton a suferit un accident teribil care l-a paralizat pentru tot restul vieții

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii britanici sunt membrii unor clanuri periculoase- radioimpuls.ro

Înainte să se prăbușească, podul măsura puțin peste 200 de metri și tocmai ce fusese redeschis circulației după 2 ani de lucrări.

Meritul și l-a asumat președintele Consiliului Județean Neamț care a inaugurat construcția cu 4 luni mai devreme.

Testele de rezistență ar fi fost făcute pe repede înainte, deși în astfel de situații o simplă eroare poate duce la o catastrofă.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Lecția pe care ne-o oferă un multiplu campion la tenis de câmp. Ciprian Anton a suferit un accident teribil care l-a paralizat pentru tot restul vieții

Podul a costat 8 milioane de euro- bani de la stat, care au intrat în buzunarul constructorului; Coincidență sau nu, firma cu pricina e administrată de un fost consilier PSD. Actele în baza cărora s-a lucrat vor fi analizate de anchetatori, iar vinovații vor fi trași la răspunere. Deocamdată, a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si