VIDEO Asta-i România! | Comoara galbenă ascunsă în Pajiștea Apusenilor

Trăim vremuri agitate, în care ne căutăm liniștea pe care ne am pierdut o în haosul orașului și pe care nu reușim s-o mai găsim. Poate că acum mai mult că niciodată e vremea să ne întoarcem la lucrurile simple, să lăsăm betoanele urbane și să reînvățăm să ne conectăm cu natură.

Author: Albert Matei luni 25 iulie 2022 , 18:02

Comoara galbenă ascunsă în Pajiștea Apusenilor

Comoara galbenă ascunsă în Pajiștea Apusenilor

[Sursa foto: Captura Asta-i România!]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Și Dumnenzeu ne a dat ceea ce alții doar și au dorit: locuri frumoase, sălbatice, neatinse încă de mâna omului, care ascund plante minune la tot pasul, cunoscute de bunicii noștri dintotdeauna drept leacuri pentru cele mai grave boli.

Vindecarea e aici, la firul ierbii: totul e să știi și să vrei să o descoperi.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Copiii care văd pentru prima dată marea

Comoara galbenă ascunsă în Pajiștea Apusenilor

Suntem la Gârda de Sus, în inima Parcului Național Apuseni, pe plaiurile fermecătoare ale unui sătuc din apropierea Ghețarului Scărișoara, în căutarea unei plante extraordinare… a unei flori „miraculoase” la propriu: arnica montană. E plantă după care se dau în vânt străinii, care ajunge în crèmele antiaging ale nemților, care regenerează pielea şi încetineşte îmbătrânirea și, de pe urmă căreia localnicii din Țara Moților pun o pită caldă pe masă.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Când iubirea ține de foame

Arnica montana sau, cum o numim în popor, carul-pădurilor, carul-zânelor, este o plantă destul de rară, care crește spontan aici în Apuseni și care se culege cel mult 3-4 saptamani pe an. Acum e perioada în care localnicii se grăbesc să o recolteze, să o usuce și să o trimită mai departe, spre Europa de Vest.

Iunie și iulie sunt lunile în care sătenii bat zilnic kilometri întregi, prin grădinile lor așezate pe dealuri, în căutarea plantei, ca să își rotunjească veniturile.  Asta după ce, în urmă cu 20 de ani nemții au venit aici și le au arătat minunea care le creștea în grădina și au deshis la garda un centru de colectare a plantelor medicinale..

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Un primar de 32 de ani din Covasna a reușit să facă într-un an jumătate cât alții în 30

VIDEO: Vezi un material marca Asta-i România! 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si