VIDEO | Atac la stână: Cioban ucis de urs

Până atunci continuăm cu scene de groază filmate în Suceava - unde trei ciobani au fost atacați de un urs înfometat. Unul dintre ei - un tânăr de 26 de ani - a fost găsit mort după o noapte de căutări. Fugise să se ascundă în pădure - dar se pare că a fost prins din urmă de sălbăticiune și ucis. Altul e mutilat - iar imaginile au un puternic impact emoțional!

Webeditor: Mircea Pop sâmbătă 24 iulie 2021 , 18:14

Atac la stână: Cioban ucis de urs
Atac la stână: Cioban ucis de urs
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Imaginea bărbatului mutilat de urs și salvat la limită seamănă izbitor cu scenele unui film de groază. Speriat ca moarte și plin de răni după atacul înfiorător- bietul om coboară din mașina celor de la Salvamont pe picioarele lui și se așează singur în targa medicilor veniți să-i dea speranță.

Bărbatul a fost dus de urgență la un spital din Suceava- iar în această dimineață a fost transferat la Iași- unde a intrat direct în sala de operație.

„Pacientul a ajuns în cursul dimineții, la ora 5, cu multiple plăgi mușcate de urs, la nivelul feței, la nivelul capului, nivelul abdomenului și al membrelor superioare", afirmă Ovidiu Popa, medic SMURD Iași.

Pacientul e stabil- dar intubat- iar medicii rezervați să dea pronosticuri...

Tânăr mort

Din păcate- pentru ortacul lui- un tânăr de 26 de ani- și el cioban la stâna răvășită de urs- nu s-a mai putut face nimic.

Fugise în pădure- să se ascundă de furia sălbăticiunii- și a fost căutat toată noaptea cu disperare.... inclusiv cu camere de termoviziune.

Citeste si: Urșii, condamnați la moarte

Căutătorii au dat de el abia spre dimineață. Era sfâșiat de urs și nu mai respira.

„Acesta se afla la o distanță de aproximativ 300 de metri de locul unde se afla ultima oară, în interiorul pădurii. Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viața!”, a precizeat Lt. Alin Găleată- ISU Suceava.

Al treilea cioban a scăpat teafăr. De altfel el este cel care a sunat la 112- după ce animalul se năpustise peste ei la stâna aflată într-o zonă forestieră de la graniţa județelor Mureş, Suceava şi Harghita. Se pare că ursul a ucis mai multe vaci și oi- iar cei trei ciobani ar fi încercat să îl alunge- moment în care au fost atacați.

Citeste si: Ministrul Mediului: ”Hrănirea urşilor se va interzice şi vor fi sancţiuni mai mari pentru cei care nu respectă aceste interdicţii”

Săptămâna aceasta, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia urşii care pun în pericol viaţa oamenilor pot fi împuşcaţi fără aprobare de la Ministerul Mediului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si