VIDEO -Bătaie de joc la Poarta Sărutului sub ochii polițiștilor locali

Poarta Sărutului, celebrul monument din Târgu Jiu, a ajuns bătaia de joc a unui șofer. Acesta a parcat pe trotuar, în dreptul operei lui Constantin Brâncuși.

Webeditor: Iulian Ciurea miercuri 26 mai 2021 , 19:20

Bătaie de joc la Poarta Sărutului sub ochii polițiștilor locali
Bătaie de joc la Poarta Sărutului sub ochii polițiștilor locali
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Mașina din imagine nu are ce să caute în acest loc. Faptul că e parcată pe trotuar reprezintă doar un detaliu. Vedem cum autoturismul blochează intrarea către Poarta Sărutului, un monument pe care orice oraș din lume și-ar dori să-l

găzduiască.

"Asemenea scene nu-și au locul în Târgu Jiu, iar Poliția Locală va rezolva problema sau riscă desființarea", a scris primarul orașului pe Facebook.

Polițiștii din zonă n-au observat problema. În schimb, tocmai primarul orașului a făcut fotografia și, de supărare, a ajuns să vorbească despre desființarea Poliției Locale, instituție care se ocupă de paza zonei respective.

Poarta Sărutului, transformată în loc de parcare de un bărbat din Ilfov

„M-am așteptat ca cei doi angajați ai Poliției Locale, cei care își desfășoară activitatea în Parcul Central, să intervină de îndată. Nu am observat intervenția acestora așa cum mă așteptam și am luat legătura cu directorul Poliției Locale.

Nu toți polițiștii locali au înțeles că trebuie să fie și să lucreze în interesul cetățeanului și pentru respectarea legii”, spune primarul nervos.

Șoferul, un bărbat din Ilfov, a fost identificat abia după revolta primarului și s-a ales cu o amendă de 300 de lei.

Dar nu e prima dată când opera marelui Constantin Brâncuși e tratată în bătaie de joc.

Poarta Sărutului și alte sculpturi ale lui Brâncuși, lăsate pradă uitării de autorități

Masa Tăcerii a fost spălată în trecut cu un jet de apă sub presiune, exact ca o mașină, la spălătorie. Scenele i-au lăsat cu gura căscată pe restauratorii care cred că un astfel de monument trebuie recondiționat cu alte metode.

Nici turiștii nu se lasă mai prejos. Mai mulți indivizi s-au gândit să-și lase semnătura pe Coloana Infinitului.

Constantin Brâncuși este cel mai bine vândut artist român. Una din sculpturile sale a fost adjudecată la o licitație internațională pentru suma de 71 de milioane de dolari.

În România, complexul Calea Eroilor format din operele lui Brâncuși din Târgu Jiu nici măcar nu a fost inclus în patrimoniul UNESCO din cauza incompetenteți autorităților de atunci.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist... Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist desăvârșit al artei fotografice, în Juriul „Bravo, ai stil! Celebrities”!
spotmedia.ro
Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume... Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
b1.ro
Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat... Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat la aşa ceva!
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si