”O adevărată bombă meteo a făcut prăpăd în nord-vestul Italiei, acolo unde locuiesc și mulți români. Un ciclon fulger neobișnuit de violent a provocat inundații cum nu s-au mai înregistrat de 170 de ani în regiunile Lombardia și Veneto. Milano este sub ape, iar mii de oameni au fost evacuați din cauza ploilor torențiale. Vijeliile au fost atât de puternice, încât au dărâmat trenuri de pe șine”, a transmis Radu Andrei Tudor.

Pagube însemnate în Italia, după ploile torențiale

Sunt urmări dramatice ale mistuitoarei tornade care a lovit Lombardia. Trenuri întregi au fost răsturnate pe calea ferată în comuna Borgo Mantovano de vârtejul de 200 de kilometri pe oră. Ploile necontenite au făcut dezastru în nord-estul Italiei. Departamentul Protecției Civile a emis cod roșu de alertă pentru o mare parte din Veneto și cod portocaliu pentru Lombardia și Friuli.

Atât de tare s-au umflat râurile, încât viitura a năvălit în autobuzele pline de călători.

”Ajutor, ajutor, deschide ușile”, se aude în filmare.

Citește și: Vijeliile fac ravagii în jumătate din țară. Avertizare COD GALBEN de la ANM pentru vineri, 17 mai- HARTA

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În Veneto, unde a fost declarată stare de urgență, pompierii au fost chemați la peste 2500 de intervenții. O persoană și-a pierdut viața, după ce a căzut de pe un pod și a fost luată de ape. Protecția Civilă a cerut italienilor aflați în calea viiturilor ca până trece faza critică să rămână în case. 

Ce spune o româncă stabilită în Italia?

Râul Bacchiglione a depășit cu 6 metri cota de pericol.

Serviciile locale de urgență sunt în alertă maximă, pompierii fiind nevoiți să transporte locuitorii în siguranță cu bărci pneumatice. Regiunea din jurul orașului Milano a fost cea mai afectata. Presa locala vorbește despre o adevărată bombă de apă căzută din cer. Într-o zi și jumătate s-au strâns, după atâta ploaie până în 200 de litri pe metrul pătrat, neobișnuită cantitate pentru zona de câmpie a Lombardiei.  

”Partea de nord a orașului Milano este cea mai afectată pentru că acolo intră râurile...pentru că nu sunt pregătite să primească cantităti atât de mari de apă care să cadă într-un timp atât de scurt. Au fost făcute în câteva ore mai mult de 200 de intervenții ale pompierilor în oraș. Din nefericire continuă să plouă, așa că mă tem că lucrurile s-ar putea agrava. Au fost mașini luate la vale cu tot cu șoferi”, a spus o româncă stabilită în Italia.

Citește și: România este cuprinsă de un val polar. Meteorologii aduc informații îngrijorătoare cu privire la starea vremii și anunță temperaturi negative

Cartiere întregi au fost inundate, apa ajungând până la aproximativ un metru pe unele străzi din Milano. Sunt pagube mari și în zona Mantua, cu străzi și beciuri inundate, acoperișuri neacoperite și copaci doborâți. Inundații au maturat și Treviso.

”De 20 de ani de când stau aici n-am mai văzut așa ceva”, a

mai spus cineva.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Ploile teribile au fost cauzate de un front cvasi-staționar, de o intensitate excepțională, titrează presa italiană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si