VIDEO - Bucureșteni fără căldură și apă caldă. Zeci de mii de avarii

Căldura a început să fie furnizată de astăzi în Bucureşti, dar... nu ajunge la toţi! Și apa caldă rămâne încă un vis îndepărtat pentru unii bucureșteni.

Author: Iulian Ciurea joi 22 octombrie 2020 , 19:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„În mod deliberat, se pregăteşte o iarnă grea pentru bucureşteni!”, strigă primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, şi... spre disperarea locuitorilor, nimeni de pe teren nu are curajul să îl contrazică.


„Ca să nu mai avem probleme, cam cât ar trebui? Ohooo... ani de zile! Toate tronsoanele trebuie schimbate”, spun cei de la compania de termoficare.

Căldura, un vis îndepărtat pentru mulți bucureșteni

În sectorul 6 al Capitalei, de mai bine de o lună, apa caldă vine când cu porția, când deloc. Pe unul dintre bulevarde, întâlnim echipa RADET care încearcă să rezolve o nouă avarie.
Graba echipelor este de înţeles, având în vedere că sunem aproape de finalul lunii octombrie!
- De câte zile lucraţi?
- Astăzi!, spun muncitorii.
- Astăzi aţi început...
Întârzierea, însă, este de neacceptat într-o capitală europeană care nu are de ieri, de azi această problemă, ci de ani întregi! Dacă aruncăm o privire, observăm și metoda de acțiune a statului- peticirea găurilor din țevile care nu au mai fost schimbate de zeci de ani.


„Din cauza ca sunt mult prea vechi, tevile au fost mancate de rugina, nici izolatia nu a fost una prea buna, astfel se ajunge la astfel de găuri. Pentru reparatie trebuie decopertat apoi, românește, se cârpeşte în locul în care ţeava a fost distrusă”, relatează reporterul Kanal D.
„Cu radiatoare, cu aragaz, platim in plus, dar ce sa facem trebuie sa ne descurcam, sa ne spalam, alta solutie nu avem”, spun locatarii.

Apa caldă și căldura lipsesc din blocurile bucureștenilor

Producătorul de energie termică aruncă vina pe principalul furnizor de apă caldă si încălzire în sistem centralizat.
„Nu s-au făcut reparații sau investiții în această rețea. Este veche, este într-o stare de degradare”, spune administratorul ELCEN.
ELCEN poate furniza presiuni mult mai mari, rețeaua, din păcate, are pierderi
„Acum vreo 3 ani aveau in evidenta vreo 15 mii de reparatii, or fi facut 5 mii, dar tot mai sunt 10 mii, s-or mai fi stricat”, spun oamenii.


În acest moment, 408 blocuri din Capitală nu primesc căldură sau apă caldă, iar cele mai multe sunt în sectorul 6, cel mai afectat de avarii. Şi de data aceasta, însă, autoritățile promit ca mâine, cel târziu, să fie remediate toate defecțiunile.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost... Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost suspendată! Ce se întâmplă acum cu fotbalistul?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni... Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni împovărător de scumpă. Cum ne vom încălzi
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si