VIDEO | Carantină după cum vrea fiecare

Carantina generală şi regulile stricte impuse cu ajutorul armatei nu-i sperie pe toţi românii. Am descoperit şi joi bulevarde la fel de aglomerate ca într-o zi obişnuită. Oamenii declară pe propria răspundere că au deplasări în interes de serviciu sau vizite medicale ce nu pot fi amânate. Pentru moment, ministrul de interne spune că poliţiştii nu fac exces de zel cu sancţiunile. Atenţie: amenzile pot totuşi ajunge până la 5 mii de lei.

R.B., joi 26 martie 2020 , 20:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Autorităţile au lansat joi un nou model de declaraţie pe proprie răspundere, simplificat faţă de cel precedent.

În prima parte completăm datele personale şi traseul pe care îl urmăm. La final, sunt 10 situaţii prin care justificăm ieşirea din locuinţă. Completarea greşită a acestor declaraţii sau lipsa lor este pedepsită cu amenzi cuprinse între 100 şi 5 mii de lei.

Citeste si: China a închis graniţele pentru străini, după ce numărul celor infectaţi de coronavirus la nivel global a ajuns la 500.000

Şi pensionarii care ies în intervalul 11-13 trebuie să completeze hârtia. O pot copia de mâna sau au posibilitatea să o descarce de pe internet. Ea poate fi prezentată şi pe telefon.

Ministrul de Interne spune însă că poliţiştii nu vor face exces de zel, iar persoanele care îşi plimbă animalul de companie sau fac mişcare aproape de casă nu mai trebuie să completeze declaraţia. Atenţie: în ordonanţa militară nu sunt prevăzute excepţii, aşa că e posibil ca agenţii din stradă să vă amendeze totuşi.

Citeste si: Mureş: Poliţist local, agresat de un bărbat care nu a vrut să prezinte motivul pentru care se află pe stradă

Un sondaj scoate la iveală că 6 din 10 persoane au respectat recomandările de a rămâne în casă. Femeile, cei trecuţi de 65 de ani şi persoanele cu un nivel ridicat de educaţie sunt cele mai ascultătoare. Cumpărăturile reprezintă motivul principal care i-a scos pe oameni din locuinţe.

Citeste si: 662 de decese intr-o singura zi in Italia din cauza coronavirusului!

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si