Cu această ocazie, oamenii au putut să afle mai multe informații nu doar despre istoria orașului, ci și despre ce a țării vecine, Ungaria. Colorate și spectaculoase, mai multe care alegorice au făcut popas în centrul orașului Oradea, spre deliciul celor veniți să le admire.

Fiecare spune o poveste anume, iar personajele întruchipate pe ele sunt alcătuite în întregime din flori. Peste trei milioane de plante au fost folosite pentru a da viață istoriei.

Punctul de atracție a fost carul construit chiar la cererea autorităților orădene, unde un uriaș personaj de poveste privea cerul printr-un telescop gigantic.

Carul simbolizează perioada în care orașul a fost desemnat meridianul zero al lumii.

"În vremea Evului Mediu, practic, eram buricul târgului sau a pământului cum s-ar putea zice. Nu exclus că Cristofor Columb o găsit America cu o hartă făcută prin care meridianul zero trecea prin Oradea"

Citește și: VIDEO- Vești bune pentru orădeni! Un centru comercial din oraș a decis să permită proprietarilor de animale să vină la cumpărături alături de câini

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Alte câteva care simbolice au stârnit interesul oamenilor, mai ales că fiecare dintre ele a marcat câte un moment istoric. Unul dintre cele mai spectaculoase aranjamente care a stârnit deopotrivă amintiri și zâmbete a fost carul preistoric, unde personajele mult iubite ale familiei FlinstowN i-au încântat pe oameni.

"E frumos, sunt superbe carele"

"Sunt foarte frumoase, toate sunt foarte frumoase. Îl apreciez și nu știu cum poate să facă.

Ăștia deja sunt artiști, nu mai sunt florari"

"Am venit de la Beiuș pentru că îmi place ceea ce văd aici. Am fost și anii trecuți și mă bucur să văd că de fiecare dată aranjamentele florale sunt extraordinare și de fiecare dată surprinzătoare. Am venit cu familia, ne bucurăm și de târg și suntem bucuroși că se întâmplă an de an acest eveniment"

Toți cei prezenți au admirat munca migăloasă a artiștilor florari care au transformat carele în adevărate opere de artă.

"Se face o sculptură din polistiren care este miezul tuturor figurilor și acea sculptură de de polistiren după ce a sunt împodobite cu flori, firișor cu firișor, nu știu, milioane. Prezența lor în centrul orașului a fost un adevărat spectacol, după ce sute de oameni au făcut poze uluitoare construcțiilor care le-au pornit într-o paradă amplă prin județ, pentru ca toată lumea să le poată admira".

Evenimentul a făcut parte din seria celor dedicate zilelor culturii maghiare, care se țin în această perioadă la Oradea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si