VIDEO - Castelul Bran, în faliment. Angajați concediați

Castelul Bran este aproape de faliment. Jumătate dintre angajați Bran au fost concediați, iar veniturile au scăzut cu 90% în ultimele luni.

Iulian Ciurea, miercuri 30 septembrie 2020 , 15:11

castelul bran
Castelul Bran[Sursa foto: Bizi Brașov]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Plouă la Castelul Bran și atmosfera este una apăsătoare. Parcul regal este pustiu, iar printre zidurile medievale abia dacă mai zărești câțiva turiști rătăciți. Dupa pandemie, parca faima castelului a palit. Incasarile din bilete sunt dezastruoase, asadar, s-au luat masuri drastice.

Faliment la Castelul Bran - venituri mici, angajați concediați

De la un business care avea anul trecut și acum doi ani, un profit de peste trei milioane de euro anual, peste un milion de vizitatori, astăzi din păcate funcționăm la 10% din capacitate. Existau 115 angajați și acum suntem 61.

Citeste si: VIDEO| Castelul Bran a fost invadat. „Strigoii” le dau târcoale turiștilor

Asta înseamnă că jumătate dintre angajați au fost concediați. Au rămas fără locuri de muncă inclusiv cei care lucrau la alte locații care aparțin de domeniul regal.
"Anul trecut, pe vremea aceasta, turiștii care ajungeau la Castelul Bran puteau să savureze prânzul sau cina la Casa de Ceai a Reginei Maria. Acum însă restaurantul este închis din cauza lipsei turiștilor. Același lucru s-a întâmplat și aici, în zona unde turiștii puteau să își cumpere suveniruri. Toate tarabele de aici, după cum vedeți, sunt închise", relatează corespondentul Kanal D la Brașov, Adrian Jătăreanu.

Concedieri de angajați la Castelul Bran care este în pragul falimentului

Povestea contelui Dracula era rețeta de succes a castelului. Astfel, nu este de mirare faptul că două treimi dintre turiștii care ajungeau aici erau străini. Acum, abia daca mai vin romanii.
"Este în mare parte gol. Abia dacă vezi pe cineva acolo. În mare parte am văzut doar angajați și doar câțiva turiști.

Citeste si: VIDEO | Suveniruri de la Castelul Bran, fabricate in China

Turul a fost grozav, deși vremea putea fi mai frumoasă. Dar este foarte interesant în interior și merită vizitat", spun turiștii.
Inclusiv comercianții care vând în bazarul din fața castelului duc dorul turiștilor.
"Doi magneți, zece lei. Atât ați făcut azi? Atât", spun vânzătorii.
După cum începuse, anul 2020 părea promițător pentru Castelul Bran. În primele două luni, numărul turiștilor era cu 30% mai mare față de aceeași perioadă din 2019. Acum, administratorii speră că vor putea să mențină deschis obiectivul până la primăvară.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si