Un vrăjitor care stă de strajă în dreptul unei uși rotunde ne avertizează- tăcut- că am intrat, fără să ne dăm seama, pe un tărâm fermecat. Întreg locul pare să fie o invitație în lumea fascinantă a personajelor fabuloase:

„Aici avem casuta de hobbit. Am vrut sa cream o poveste, un taram de vis, de aceea ne-am armonizat si cu ntura si cu personajele din Stapanul inelelor.

Sm lucrat foarte mult cu piatra, acoperisul este verde”, explică proprietara pensiunii, Denisa Popescu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Am incercat sa sculptez hobbiti, elfi si alte personaje din filmul Stapanul inelelor, l-am facut pe Gandalf, Gimli, si Legolas, cele trei personaje principale, aceste sculpturi le-am incadrat in balansoare, bancute”, spune sculptorul care a realizat figurinele.

Un loc fabulos ascunde căsuțe de hobbiți pentru turiști

Aici trăiesc soții Popescu- doi vâlceni care și-au dorit să retrăiască, și la maturitate, farmecul copilăriei...

așa că au au construit în satul natal 3 case de vacanță desprinse din povești. Pe una dintre ele au ridicat-o printre coroanele copacilor.

„Am zis ca trebuie sa facem o casuta de poveste, o casuta suspendata care sa-i atraga foarte mult, lucru care s-a si intamplat deoarece e destinata familiilor cu copii. Ar fi trebuit sa-i spunem casuta din cires, deoarece este inconjurta de doi ciresi mari, de cand eram eu copil”, spune proprietara pensiunii.

Gazdele au incercat sa puna in valoare fiecare ungher al caselor si sa sa pastreze cat mai mult din farmecul locului. Obiectele gasite in sat au fost restaurate, iar acum turistii se pot bucura de frumusetea lor.

„Acesta a fost sculptat intr-o iarna intreaga, au fost salvate de la o batranica si sat si fost sculptat de stra, strabunicul doamnei. Sunt paturi pe care batranii le lucrau ca si activitate de iarna”, povestește Denisa Popescu.

Pe lângă căsuțele de hobbiți, Țara Loviștei ascunde frumuseți naturale unice

Mai puțin străbătută de pașii drumeților, Țara Loviștei ascunde comori nebănuite. Cei care ajung aici nu vor avea timp să se plictisească.

Casutele pot fi inchiriate doar in totalitate, iar preturile difera in functie de perioada si pachetul ales. Tarifele incep de la 200 de lei pe noapte pentru o casuta si ajung pana la 1000 de lei pe noapte. Pentru cei care aleg sa stea mai mult gazdele sunt dispuse sa negocieze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si