VIDEO - Cavoul care a dispărut. Cu tot cu morții dinăuntru

Membrii unei familii reclamă că a dispărut un loc de veci. Este vorba despre mormântul în care erau rudele lor și peste care a apărut cavoul altei familii.

Iulian Ciurea, joi 29 octombrie 2020 , 14:25

femeie pe sicriu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Incidentul s-a produs la cimitirul de la Biserica Sfântul Nicolae din Brașov. Aici, de ani buni, rudele Cristinei Șerban au concesionat un loc de veci. Cinci persoane erau înmormântate acolo, iar ultimul a fost chiar tatăl femeii, care a murit în 2004. Ultima oară, Cristina a mers la mormânt în luna august. Săptămâna trecută, când a fost din nou să aprindă o lumânare, a avut parte de șocul vieții. Monumentul funerar a dispărut.
„Nu mai există cruce, nu mai există ramă, nu mai există nimic, nicio urmă.
Te uiți și nu-ți vine să crezi că vezi altceva în loc. Adică unite alte două morminte, alte cruci, alte nume scrise acolo”, spun membrii familiei.

Cavoul a dispărut peste noapte, cu tot cu morții îngropați în el

Disperată, femeia a mers la preoți să își caute dreptatea. Cum de la ei nu a primit nicio explicație, a mers mai departe. A reclamat situația la Protecția Consumatorului, dar și la procuratură.
„Asta verificăm în momentul de față. Dacă contractul și procedurile de lucru ale acestui cimitir au fost respectate și dacă nu a fost în niciun fel prejudiciat cel care a plătit pentru acest loc de veci”, spun inspectorii de la Protecția Consumatorului.
Mai marii bisericii spun că familia celor îngropați în cimitir nu ar fi plătit dările către lăcașul de cult de șapte ani. Așa că, fără să anunţe aparținătorii, ar fi concesionat locul de veci către alți proprietari. Acum rudele se tem că rămășițele celor înmormântați acolo au dispărut odată cu monumentul funerar.

Cavoul dispărut - mister total și pentru biserică

- Indiferent cui s-ar concesiona mormântul, rămășițele se întorc înapoi în mormânt
- Știți dacă alte persoane au fost înmormântate peste rămășițe?
- Nu pentru că încă nu am cercetat lucrul acesta, spun reprezentanții bisericii.
- Cum să se poată să dispară? Cine a vândut mormântul din curtea bisericii? Aoleu, nu mai avem loc nici în pământ?
- Cum vi se pare situația asta?
- Hilară, nu pot să cred că poate să dispară un mormânt, se crucesc oamenii.
Acum, autorităţile încearcă să afle cum a dispărut mormântul şi unde se află exact rămăşiţele celor decedaţi. În funcție de evoluția anchetei, cercetările ar putea viza infracțiunea de profanare de morminte.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si