Este un fenomen în vogă în tot mai multe țări occidentale. Persoane single, dezamăgite de viața de cuplu, fac pasul decisiv și îmbrățișează „sologamia”.

Citește și: Dragobete 2023. Superstiții de sărbătoarea iubirii

Sunt zeci sau poate sute de oameni pe tot globul, mai ales femei, care s-au căsătorit oficial cu ele însele.

Au renunțat definitiv să intre într-o relație cu o altă persoană și și-au jurat să se auto-iubească "până când moartea le va despărți".

sologamie

Sologamia, tendință socială în creștere

[Sursa foto: I marry me]

„Sologamia”, un joc devenit serios după pandemie

În creștere în ultimul deceniu, tendința a intrat în viteză sub impactul pandemiei de COVID-19. Psihologii spun că, în perioada de izolare pandemică, persoanele singure au avut timp să se auto-descopere și să se atașeze de propria persoană.

Cei care au mers pe dictonul "nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard" au ajuns să își facă declarații publice de iubire de sine.

Citește și: Mesaje de Dragobete 2023. Cele mai frumoase urări şi felicitări de dragoste

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Odată cu creșterea timpului petrecut singur acasă, indivizii au optat pentru noi metode de a se aprecia și de a spori auto-compasiunea”, a explicat psihologul Ieva Kubiliute din Los Angeles.

Robbie Fincham, la ceremonia de căsătorie cu ea însăși  

[Sursa foto: Facebook]

„Conducerea unei ceremonii de sologamie poate fi modalitatea perfectă de a spori auto-compasiunea și de a te aprecia în cel mai bun mod posibil.”

Nu toți adepții "sologamiei" simt însă nevoia unei nunți mari sau a unei ceremonii de orice tip.

"Sologamia", greu de evaluat ca fenomen social

Sologamia, sau căsătoria de sine, nu este o chestiune legală. Nu beneficiezi de scutiri fiscale și nu trebuie să divorțezi oficial dacă vrei să te recăsătorești pe viitor.

Ca urmare, este greu de urmărit cu exactitate câte femei s-au implicat în acest fenomen. Amen Jafri, regizorul și producătorul unui viitor documentar despre căsătoria de sine, numit „Așa că m-am căsătorit cu mine”, a spus că pandemia a crescut cu siguranță interesul.

„În timpul pandemiei, deoarece mulți oameni au fost lăsați în izolare sau cuplurile și-au descoperit probleme neașteptate trăind în spații apropiate, a început să se pună un accent suplimentar pe iubirea de sine”, a explicat Jafri.

Modelul Adriana Lima, căsătorita cu ea însăși

Adriana Lima, în rochie de mireasă 

Adriana Lima, în rochie de mireasă single

[Sursa foto: Facebook]

Cum au petrecut femeile auto-căsătorite de Valentine's Day 

O americancă pe nume Danni și-a organizat de Valentine's Day o ceremonie de 4.000 de dolari pentru a se mărita cu ea însăși. 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

"Am depășit o mulțime de traume și m-a inspirat să mă căsătoresc cu mine.

Mi-am dat seama că nu trăiesc pentru mine și că această nuntă a fost șansa mea să o iau de la capăt", a explicat Danni, în vârstă de 30 de ani, într-un reportaj realizat de FoxNews.

„Am cheltuit patru mii de dolari pe nunta mea, am avut nouă domnișoare de onoare”, a spus femeia.

Ea a folosit o oglindă pentru a-și săruta mireasa:

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si