VIDEO | Condamnată pentru răpire și tortură, românca Maria Tănase a fost eliberată din greșeală de spanioli. Detaliile unei situații halucinante

O situație halucinantă petrecută în Palma de Mallorca a făcut posibilă eliberarea din greșeală a unei românce pe care autoritățile din România o caută de 19 ani prin Interpol, de când a fost condamnată pentru răpire și tortură care a dus la moartea victimei. O eroare tehnică a rețelei informatice ar fi de vină pentru decizia șocantă a unui judecător, care nu a mai găsit în baza de date niciun mandat european de arestare pe numele femeii de 40 de ani.

D.S., vineri 06 decembrie 2019 , 20:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Când și-au dat seama de încurcătură, individa era deja plecată. Acum, au realizat că nu o mai pot aresta pentru aceeași infracțiune.

De aproape două decenii era căutată infractoarea ce le-a scăpat acum printre degete și autorităților din Spania, după ce polițiștii de acolo reușiseră să o captureze. În anul 2000, împreună cu concubinul ei, poreclit Chinezu, mama acestuia și încă un complice, individa care avea 22 de ani atunci - instaurase teroarea în București.

Temuții infractori racolau bătrâni de pe stradă, îi răpeau, îi sechestrau și îi băteau crunt ca să-i forțeze să-și cedeze locuințele. Una dintre victime a murit în urma loviturilor sălbatice.

VLAD PETRIȘOR --- REPORTER KANAL D: Bărbatul care avea 58 de ani a fost ținut captiv și torturat o lună de zile ca să le cedeze indivizilor o garsonieră de pe bulev 1 Decembrie. Bietul om era și bolnav de cancer și a murit la cateva zile după ce a fost eliberat. Legiștii au concluzionat că decesul a venit în urma bătăilor primite.

Citeste si: Româncă de 23 de ani plecată la muncă în Belgia, moarte fulgerătoare

Le-a căzut pradă apoi un bătrân de 77 de ani care a fost torturat zece zile la rând - dar - din fericire - a reușit să scape și s-a dus glonț la Poliție. Așa a fost eliberat din locul în care era ostatic și al treilea bărbat răpit și desfigurat în bătaie.

În 2001, concubinul ei s-a predat. Ea, însă, a fugit peste hotare. A fost condamnată la 17 ani de închisoare și dată în urmărire internaţională. Chiar și așa, Maria Tănase a trăit liniștită până luna trecută când au prins-o polițiștii din Spania și urma să fie extrădată.

Numai că - la tribunal - totul a luat o turnură șocantă. Magistratul spaniol a eliberat-o dintr-o greșeală. S-ar fi produs o eroare în baza de date și nu a fost găsit niciun ordin de detenție pe numele româncei.

Legea de acolo nu le permite arestarea de două ori a unei persoane pentru aceeași infracțiune. Astfel că Poliția Română nu are decât să mai aștepte până când se va lua o decizie.

Citeste si: O româncă a fost răpită din Germania și dusă la produs în Spania

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si