VIDEO - Consiliere psihologică gratuită pentru studenții cu probleme

Pentru a-i ajuta pe studenți să aibă rezultate mai bune la învățătură, Universitatea de Agronomie din Iași le oferă tinerilor consiliere psihologică gratuită.

Author: Iulian Ciurea joi 04 martie 2021 , 15:35

consiliere psihologica studenti
Studenții de la agronomie și medicină veterinară, consiliați psihologic[Sursa foto: Nord-Est News]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cristina este în ultimul an la Facultatea de Agricultură din Iasi.

Se simțea stresată și nu reușea să se concentreze la cursuri, mai ales că orele s-au ținut mai mult on-line în acest an universitar. S-a gândit chiar să renunțe la studii, însă după ce a stat de vorbă cu psihologii și-a dat seama că ar face o mare greșeală.

„Pe partea personală, am avut nevoie să îmi stăpânesc emoțiile mult mai bine și să fac față perioadei grele din viața mea deoarece perioada on-line a fost una zbuciumată pentru toată lumea, iar pe mine, cumva, m-a debusolat puțin”, spune studenta.

Numărul mai mare al studenților care au avut nevoie de consiliere psihologică

În ultimul an, numărul tinerilor care au avut nevoie de îndrumările psihologilor de la universitate a crescut cu peste 50%. Studenții își pot face programare telefonic sau prin e-mail, iar ședințele de consiliere pot fi față în față sau on-line fara niciun cost.

„Noi încurajându-i că pot veni pentru orice, de la probleme psihice precum depresia sau anxietatea, chiar am avut și persoane cu depresie ușoară sau atacuri de panică și au venit ca să le gestioneze până la probleme uzuale ale tinerilor îndrăgostiți, poate nu reușeau să gestioneze relația”, spun psihologii.

Într-o săptămână, aproximativ 20 de studenți vin la centrul de consiliere psihologică. Dacă unii reușeșsc să își rezolve problemele după câteva ședințe, alții preferă să vină constant pentru a discuta cu specialiștii.

„În general, sunt o persoană puțin mai timorată, timidă și am venit să îmi rezolv dezvoltarea mea personală”, spune un student.

Consilierea psihologică a redus abandonul școlar

Dacă în urmă cu 5 ani, rata abandonului școlar la Universitatea de Agronomie din Iași era de aproape 13%, anul trecut doar 8% dintre studenți au renunțat la studii.

„Cele mai mari satisfacții le-am avut atunci când studenții au venit cu anumită stare de tristețe, de depresie și ieșeau spunând că mă simt mai bine, zâmbesc, o să încerc să fac ceea ce mi-ați propus”, spun psihologii.

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași învață aproximativ 4500 de studenți, dintre care 250 sunt străini.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si