VIDEO | Continuă bâlbâiala autorităţilor în cazul deratizărilor criminale din Timişoara: Locatarii evacuați din nou din blocurile toxice

Blocurile deratizate din Timișoara sunt, în continuare, un pericol? Asta se întreabă atât locatarii, cât și autoritățile locale, care i-au lăsat pe proprietari să se întoarcă în locuințele toxice, iar după câteva ore i-au evacuat din nou. Substanța folosită la deratizare a fost atât de nociva, încât până și polițiștii criminaliști au fost trimiși la spital, pentru analize. Deși întreaga operațiune a fost un haos, autoritățile se declară mulțumite de felul în care au gestionat situația.

R.B., joi 21 noiembrie 2019 , 19:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Echipați din cap până în picioare în costume de mare protecție, specialiștii de la Ministerul Apărării Naționale - care au adus și un laborator mobil - au intrat astăzi în cele trei blocuri unde s-au făcut deratizarile otrăvitoare. Echipele au fost trimise de la București după ce autoritățile locale și-au arătat neputința: n-au reușit până acum să-și dea seama cât de grave sunt efectele fosfatului pulverizat.

Locatarii au fost evacuați, inițial, din trei blocuri: cel în care au murit intoxicați 3 oameni, clădirea de vis-a vis, dar și un alt bloc din apropiere, deratizat de aceeași firmă. Marți seară, după decontaminarea celui de-al treilea bloc, oamenii au fost lăsăți să se întoarcă în locuințe.

Citeste si: Patronul firmei care a făcut deratizarea şi dezinsecţia în blocul unde au murit trei oameni a fost arestat preventiv

Doar câteva ore au trecut de când autoritățile asigurau că totul e în regulă, că apoi s-au răzgândit brusc: aceiași locatari au fost din nou, evacuați de urgență - în mare secret.

De ce s-au răzgândit oficialii...e greu de înțeles. Mai ales că explicațiile curg greoi.

În ciuda bajbaielilor, autoritățile locale au spus astăzi că n-au ce să-și reproșeze. De la debutul acestei tragedii...În ansamblu sunt mulțumit!

În timp ce autoritățile par depășite de amploarea situației, femeia și cei doi copii care au murit otrăviți au fost astăzi înmormântați.

Citeste si: S-a cerut ajutorul armatei în cazul deratizării din Timișoara

Soarta a făcut că tânăra mama să sfârșească intoxicată în propria casă, chiar când reușise să-și formeze o familie fericită. Ani buni trăise pe străzi. Ca o ironie amară, fix acoperișul de deasupra capului a ucis-o și pe ea și pe băiețelul ei.

La înmormântarea Crinei a venit și fratele ei care duce tot o viață plină de greutăți. Vestea că sora și nepotul său au pierit nevinovați l-a amărât.

5 persoane sunt internate în continuare în spital, iar 9 polițiști care au intrat în blocurile contaminate au fost și ei trimiși, preventiv, la analize.

Citeste si: Anunțul bombă al legiștilor în cazul celor trei persoane decedate după dezinsecţie şi deratizare într-un bloc din Timişoara

Locatarii se vor întoarce diseară în două dintre blocurile evacuate. Singurul în care accesul este, în continuare, interzis, e cel unde au murit femeia și cei doi copii.
Aici, administratorul clădirii a fost pus de autorități să contracteze o firma de igienizare care să curețe orice urme ale substanței toxice. Culmea, același administrator a adus și firma de deratizare care i-a otrăvit pe locatarii din bloc.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si