S-a cerut ajutorul armatei în cazul deratizării din Timișoara

Armata a fost chemată în ajutor în cazul deratizării din Timișoara în urma căreia trei persoane au murit, iar altele au ajuns la spital cu stări de rău.

K.B., joi 21 noiembrie 2019 , 13:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministerul Apărării Naționale a transmis că o echipă mobilă se află la fața locului și sprijină cercetările de la Timișoara, potrivit Digi24.

„O echipă mobilă din cadrul Ministerului Apărării Naționale se află, la această oră, la Timișoara, pentru a acorda sprijin autorităților locale în vederea confirmării prezenței unor substanțe chimice toxice industriale în cazul incidentului de la sfârșitul săptămânii trecute. Cei trei specialiști, membri ai unei echipe de prelevare și identificare a agenților chimici, bacteriologici și radiologici (SIBCRA) din cadrul Centrului de Cercetare Ștințifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din MApN, vor acționa, cu echipamente performante, pentru detecția fosforului remanent din diverși compuși organici și anorganici de la fața locului, precum și pentru verificarea plenitudinii operațiunilor de decontaminare desfășurate până în prezent”, a transmis MApN într-un comunicat, joi dimineață.

Citeste si: Locuitorii din Ploiești, Blejoi și Brazi "condamnați la moarte" din cauza poluării. Autoritățile au declarat oficial

Citeste si: Fetița de doi ani care se afla în mașina care a lovit ursul din Harghita are coșmaruri ”Se trezește noaptea țipând”

Citeste si: VIDEO | Carmen Brumă, ritual de înfrumusețare

„Rezultatele măsurătorilor vor fi transmise autorităților competente în vederea finalizării anchetei. Intervenția echipei SIBCRA la Timișoara s-a făcut în urma solicitării transmise ministrului apărării naționale de inspectorul general al Poliției Române”, precizează sursa citată.

Abia peste o lună se vor primi rezultatele testelor toxicologice și se va ști cu exactitate dacă otrava pentru șobolani a ucis-o pe tânăra mamă de 29 de ani, pe fiul ei de trei ani și un alt bebeluș de nouă zile.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si