Oamenii sunt pe bună dreptate revoltați că după aproape o zi petrecută la graniţă au fost înghesuiţi într-un autocar cu bagajele peste ei şi purtaţi prin toată ţara în condiţii inumane. Alții sunt încă blocați în aeroporturi.

Citeste si: Coronavirus ucide fără milă- 786 de persoane au murit în Regatul Unit într-o zi

Coşmarul a început luni dimineaţă când cei aproximativ 40 de români au ajuns în vama Nădlac.

Fuseseră plecaţi la muncă pe vasele de croazieră a două companii italiene şi cum vacanţele s-au anulat, au trebuit să se întoarcă acasă. Silviu e unul dintre cei care se declară dezgustaţi de tratamentul de care au avut parte: "Ni s-a spus să avem un pic de răbdare. Răbdarea noastră a durat până în jurul orei 5 după amiază. Deci de la ora 7 jumate dimineaţa până la 5. Acolo, în vamă, foarte multă lume fără nicio protecţie în faţa acestui virus! Evident că acolo nu a existat un doctor care să vadă temperatura măcar, cum te simţi sau măcar să-ţi pună nişte întrebări banale despre care e starea ta de spirit. Nimic!".

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Citeste si: Ciolacu:„Îi transmitem premierului Orban o scrisoare prin care îi solicităm să aibă un dialog real cu Parlamentul”

Însă calvarul nu avea să se sfârşească. Înainte să vină în ţară, toţi cei 40 de români au stat 14 zile în carantină în Italia şi li s-au făcut teste pentru noul coronavirus, teste care au ieşit negative, astfel că autorităţile române, după atâta amar de aşteptare la vamă, au decis ca toţi să fie escortaţi spre case, unde să stea izolaţi la domiciliu. Unii erau din Constanţa, alţii din Braşov s-au Bucureşti.
Astfel că a urmat un drum a fost unul lung şi extrem de greu: „Ni s-a pus la dispoziţie un autobuz. De acolo, am fost duşi la Timişoara. De acolo ne-a fost pus la dispoziţie un troleu în care trebuia să punem bagajele. Şi eram în jur la 40 de persoane”.

Asta în condițiile în care oamenii spun că firma pentru care lucrează le-ar fi pus la dispoziție și transportul de la vama Nădlac, numai că autoritățile nu au legătura cu nimeni și nici măcar nu știau cine sunt și de unde vin.

Citeste si: Al optulea județ din România în care purtarea măștilor devine obligatorie

Citeste si: Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun un lucru și sper să îți intre foarte bine în cap. Realizez că din asta s-a făcut o obișnuință.”- kfetele.ro

Citeste si: ”Poate să stea în picioare” Florin Piersic a început procesul de recuperare după operația la genunchi- radioimpuls.ro

Tot la granița dintre Ungaria și România spun că au rămas blocaţi mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova. Unul dintre ei se plânge că nu e lăsat să plece, a rămas fără mâncare și face apel la ambasada să-l salveze: "Vă rog frumos, ajutaţi-mă să revin acasă! Am femeie acasă însărcinată. Mă aşteaptă. Plânge toată ziua! Nu am unde să plec, nu ştiu ce să fac. Am rămas singur singurel pe drum.

Nu am unde să mă adăpostesc. Am venit aici la o parcare de tiruri!".

În rest, românii care ajung din zonele roşii, după triajul epidemilogic sunt băgaţi în carantină instituţionalizată. Ceilalţi care nu au fost în zonele roşii intră obligatoriu în izolare la domiciliu pentru două săptămâni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si