Mesajul emoționant al unui medic din prima linie din Italia: "Nu suntem eroi și ne este frică"

Cecilia Bartalena are 25 de ani și este în prima linie la Spitalul Cisanello din Pisa. Cecilia nu se simte ca un erou, deși apreciază faptul că italienii au pus medicii pe un piedestal și nu se sfiește să recunoască faptul că îi este teamă.

K.B., marți 07 aprilie 2020 , 19:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"O fac pentru pacienți, ei nu au alternativă. O fac doar pentru ei și pentru colegii mei... Nu suntem eroi și ne este frică", a spus ea.

Citeste si: Un studiu cutremură România: „Coronavirus exista de mai mult timp, de luni de zile, poate chiar ani”


"Dacă dau peste un vecin pe scara blocului o iau la fugă"

Aproape 16.000 de persoane au murit în Italia de la izbucnirea epidemiei, o treime din numărul global de victime.

Citeste si: Nelu Tătaru: Nu vorbim încă de relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei. Sperăm să fie în a doua jumătate a lunii aprilie

Cecilia Bartalena spune că se întoarce acasă cu frică la soțul ei și la fiica de patru ani, Petra.

"Dacă Petra mă îmbrățișează sunt terorizată că după 15 zile ar putea să-i fie rau sau dacă îl aud pe Lorenzo tușind mă gândesc că este vina mea. Așa că încerc să gândesc logic situația și să mă gândesc că o fac pentru un bine mai mare", a mărturisit ea.

Citeste si: Bucureşti: 20 dosare penale pentru fals şi uz de fals sub semnătură privată, după ce mai multe persoane au fost depistate circulând pe stradă cu adeverinţe false de la angajatori

"Mă simt murdară și nu sunt confortabilă că interacționez cu oameni. Dacă mă întâlnesc cu cineva pe stradă îmi e frică. Dacă dau peste un vecin pe scara blocului o iau la fugă. Când ajung acasă de la spital fac un duș dar nu mă simt curată, nu pare niciodată destul", a mai spus Cecilia.
Aceste lucruri nu mai există", a mărturisit ea. "Acum dăm un telefon rudelor, ei îmi aud vocea spunându-le că (n.r. pacienții) sunt bolnavi și nu se mai poate face nimic și ei pur și simplu nu cred", a mărturisit Cecilia Bartalena.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si