VIDEO | Crăciun cu vreme de primăvară. „Anomaliile extreme”, explicate de climatologi

Un Crăciun cu vreme de primăvară va fi anul acesta, iar climatologii avertizează că, oricât de mult ne-ar plăcea căldura, nu este normal ce se întâmplă! Anotimpurile se schimbă, iar acest lucru înseamnă că iarna se mută din ianuarie până în luna martie!

Author: D.S. marți 17 decembrie 2019 , 19:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cu maxime de 17 grade celsius şi niciun strop de ploaie, să nu mai vorbim de ninsoare, Crăciunul pare foarte îndepărtat! Doar cei care locuiesc în zonele de munte şi care au avut parte iarna aceasta măcar de puţină zăpadă pot spune cu certitudine că vin Sărbătorile!

ROXANA BOJARIU, CLIMATOLOG ANM: Avem parte de temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal, chiar și cu 15 grade față de normalul perioadei în unele regiuni. De fapt am avut anomalii extreme, pozitive în multe luni din anul 2019, în România dar și în lume.

Patronii restaurantelor și cafenelelor profită din plin de vremea caldă, adusă de un val de aer mediteranean, şi îşi aşteaptă clienții în terasele special amenajate!

Și la malul mării e primăvară! Iar constănțenii şi turiştii profită din plin de vremea frumoasă!

Citeste si: Ceartă de zile mari între Robert și Bianca! „Vreau un cuplu adevărat, nu fake ca și al tău”. Acuzațiile lui Robert i-au scos din sărite pe toți concurenții din „Casa iubirii”: „Ești un prefăcut”- kanald.ro

Citeste si: Raluca Pastramă, mesaj emoționant pentru prima sa mare iubire, de ziua ei de naștere. A impresionat pe toată lumea- wowbiz.ro

Ștefan și-a luat ochelarii de soare, a comandat o cafea cu gheaţă la mijlocul lunii decembrie, și a ales să-și petreacă ziua pe faleză!

Citeste si: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion! ANM a făcut anunțul mult așteptat

Deși ne bucurăm de gradele cu plus din termometre, specialiștii sunt îngrijoraţi!

Structura anotimpurilor se modifică treptat, iar acest lucru poate însemna zăpadă doar din luna ianuarie, până în martie, dacă ne referim la clima temperat-continentală, aşa cum are ţara noastră!

ROXANA BOJARIU, CLIMATOLOG ANM: Durata anotimpurilor se modifică, primăvara se declanșează statistic vorbind, mai devreme, vara durează mai mult, se prelungește spre toamnă. Și în cazul iernii avem de-a face cu modificări în tiparele vremii, avem de face cu fenomene extreme, care de exemplu punctează perioade cu vreme relativ blândă și perioade în care poți avea condiții severe de iarnă.

Adaptarea este dificilă, iar efectele economice se văd şi ele! În staţiunile de schi de la noi, de exemplu, turistii îşi petrec timpul pe iarbă sau la terase, şi nu pe pârtii!

Citeste si: Vremea. Anunţul de ultimă oră al meteorologilor pentru Crăciun şi Anul Nou


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si