„Orice mamă care trebuie să revină la serviciu mai devreme sau mai târziu se întreabă cu cine își va lăsa copilul pe timpul zilei. Cine-l ia de la grădiniță și poate da o mână de ajutor chiar și cu mâncarea? Variantele ar fi: bona sau bunica, însă ambele vin la pachet și cu dezavantaje. Aflăm din materialul următor ce presupune fiecare opțiune”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Lăsăm copilul cu bona sau cu bunica?

Să te ajute bunicul sau bunica în creșterea copilului e o soluție cu multe avantaje. Bătrânii își vor pune pe primul loc nepoții, iar grija, dragostea și răsfățul nu vor lipsi. O dovadă e Cătălina, o bunicuță care vine zilnic la școală să-și ia nepoata.
„- Eu sunt bunica, așa că rămâne cu mine

- Și cum e să aveți grijă?

- Perfect, foarte bine pentru copii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

- De când aveți grijă de ea?

- De când s-a născut aproape”, a spus bunica.
Apare și nepoata, care iese de la ore și o îmbrățișează pe bunică. O respectă și o iubește pentru că a crescut-o, iar în curând va prinde aripi.

Citește și: VIDEO- "Complotul bonelor", debutul Anamariei Prodan în cinematografie. Cea mai nouă producție românească se laudă cu momente amuzante, personaje carismatice și o poveste de actualitate

Părinții care au parte de ajutorul bunicilor pentru a crește copii pot spune că sunt norocoși.
„Bunica e momentan pensionară și mai vine pe la noi ca să putem să mai facem una, alta”, a spus o altă persoană.
Psihologii spun că bunicii au multe avantaje în relația cu copilul, dacă sunt respectate anumite limite ale părinților.
Iar avantaje sunt și pentru vârstnici, care rămân activi și deschiși la minte. În plus, studiile recente, făcute de cercetătorii elvețieni și germani o confirmă: bunicii care își cresc nepoții trăiesc mai mult dacă au grijă de nepoți.
Iar pentru cei care nu au bunicii la îndemână, pot apela la o bonă, pe care, însă, s-o supravegheze.
Bonele asiatice sunt la mare căutare în România.
„Sunt cele mai potrivite, limba engleză, religia, 99% sunt creștine, se integrează ușor în familie, au răbdare și experiență să lucreze cu copiii”, a spus managerul unei firme de recrutare a bonelor asiatice.
Costul unei bone asiatice, adusă prin firme de recrutare, este între 2.000 și 3.000 de euro, iar salariul unei bone filipineze este de 500 de euro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: